Csúcsjavítás – hétszer!
Hatházi Dóra többször is országos csúcsot javított.

Hódmezővásárhelyen szerepeltek a Nyíregyházi Sportcentrum úszói az Országos Serdülő Bajnokságon. A nyírségieknél nyolc versenyző lépett rajtkőre. Gyula Sándor tanítványa, Hatházi Dóra nagyszerűen szerepelt, hétszer javította meg a korosztályos csúcsot, ami egyben a saját egyéni csúcsa is volt.
Csúcsot döntött az 50 m pillangón a közép-, majd döntő futamban, a 100 m pillangón már az előfutamban is felülmúlta saját idejét, majd a közép- és döntő futamban is javította addigi eredményeit.
Végül a 200 méteres pillangóval tetézte rekordjai sorát és újabbakat állított fel, először az előfutamban, majd a döntőben. A mindössze 11 esztendős sportoló még két bronzérmet is begyűjtött a 3 évvel idősebbek között.



Az Országos Serdülő Bajnokság még véget sem ért, és már kezdődött is a Felnőtt Magyar Nyílt Bajnokság Győrben, ahol két ifi válogatottunk, Szurovcsák Ivett és Buskó Csenge állt rajthoz.
Ivett 100 m mellúszásban a középdöntőig jutott, Csenge pedig hetedikként került döntőbe 1500 m gyorson, új egyéni csúccsal. Közben az is kiderült, hogy a célfotókat elemezve a Magyar Úszás Napján Csenge nem az ötödik, hanem negyedik lett az 5 kilométeres nyíltvízi távon.

N. M.–D. L.