Csörögefánk, ahogy a nagyi készítette – A Tirpák Fesztiválról ez sem hiányozhatott!

Ki ne emlékezne a nagymama-féle csörögefánkra, ami a farsangi időszakban szinte egy asztalról sem maradhat le?


Az ezen a hétvégén Nyíregyházára látógatóknak pedig farsangig sem kellett várniuk, hiszen a Tirpák Fesztiválon is készült csörögefánk, mégpedig a legfinomabb fajtából! 


A csörögefánkot árusító standok előtt szinte egész nap kígyóztak a sorok, és nem maradhatott el mellőle a házi készítésű ribizli, birsalma, szilva és barack fánk sem. Riporterünk, Horváth Kíra ez utóbbit kóstolta meg, és mondanunk sem kell, imádta!

Kerestünk is egy gyors receptet, amennyiben lemaradt volna a gasztrofesztiválról, de Ön is elkészítené otthon a tradicionális, könnyű, omlós és finom édességet.

Hozzávalók:

• 30 dkg liszt
• 2 dl tejföl
• 5 dkg vaj
• 3 tojás
• porcukor a szóráshoz
• só
• olaj

Elkészítés ideje: 35 perc.

 

Fotók: Horváth Kíra