Csellengő diákot kísértek vissza az iskolába a nyíregyházi körzeti megbízottak

Engedély nélkül maradt távol az iskolai foglalkozásoktól a 12 éves lány.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság körzeti megbízottjai 2019. november 27-én délelőtt egy nyíregyházi bevásárlóközpontban igazoltattak egy lány. A tanuló először rossz adatokat adott meg az intézkedő rendőröknek, ezért valós személyazonossága megállapítása érdekében a rendőrkapitányságra előállították. Kiderült, hogy a lány még csak 12 éves, és engedély nélkül maradt távol az iskolai foglalkozásoktól. A rendőrök az iskolai mulasztásról kiértesítették a lány törvényes képviselőjét, és az oktatási intézmény vezetőjét. Kiderült, hogy a fiatal már előző nap sem jelent meg a tanítási órákon. A körzeti megbízottak az iskolakerülő lányt visszakísérték az oktatási intézménybe, és átadták az igazgatónak.

A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt nem váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet. Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába, és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakszanak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele és tisztázzák az iskolakerülés okát!

 

Forrás: police.hu