Csapatbajnokság után nemzetközi versenyek - sűrű lesz az atléták programja

A székesfehérvári döntőbe kerülés volt a tét az atlétikai csapatbajnokság elődöntőiben. A keleti csapatok Miskolcon találkoztak, és a Nyíregyházi Sportcentrum ezúttal is Debrecennel közösen indult. Bár elég tartalékos volt a gárda, így is sikerült megszerezni az ötödik, egyben továbbjutást érő helyet. Hármasugrásban Pál Robin és Nyisztor Petra is az élen végzett, diszkoszvetésben pedig az első és a második helyen is nyíregyházi dobó zárt, Szikszai Róbert és  Káplár János személyében. A gyaloglóknál a dobogó legtetejére állhatott Helebrandt Máté, aki május 19-én már  a litvániai Alytusban megrendezésre kerülő Gyalogló Európa Kupán áll rajthoz. Varga Péter egyéni csúccsal lett második távolugrásban, a lányoknál diszkoszvetésben Kerekes Dóra a második, míg Zsiga Kinga a negyedik helyen végzett. 

- Az ötödik helyen végeztünk, ami lehetett volna jobb is, de sok volt a hiányzónk sérülés, tanulmányok vagy nem megfelelő forma miatt. Bízunk abban, hogy az őszi döntőben már teljes csapattal állhatunk ki, és sikerül dobogón végezni - mondta Bakosi Béla edző. 

Az atlétákra komoly versenyek várnak a következő hónapokban. Bakosi Péter számára a világbajnokság a cél, de lesz utánpótlás és csapat EB valamint  Universiade is. Helebrandt Máté már biztosan ott lesz a katari VB-n, ő legutóbb a dudincei versenyen teljesítette a kiküldetési szintet. Várhatóan nagy meleg lesz majd az őszi világbajnokságon, és bár a versenyeket hűtött stadionokban rendezik, a gyaloglók az 50 km-es távot a szabadban teljesítik. Ezért a tervek szerint éjfélkor rajtol majd a mezőny.