Családi program lett a kispályás foci
Megkezdődött a szezon a Városi Kispályás labdarúgó bajnokságban. 114 csapat nevezett az idei küzdelmekre.

 Útjukra indultak ismét a labdák a stadion salakpályáin, megkezdődött az 50. kispályás szezon. Az Intersport Városi Kispályás bajnokságban összesen tíz csoportban rendeznek találkozókat hétről-hétre, és több egykori NB-I-es labdarúgó is szerepel a csapatokban. A mérkőzések igazi családi eseménnyé változtak, mivel a focizó férfiakat a családtagok is rendszeresen elkísérik.

- Régi baráti társaságok, diáktársak, egykori iskolai csapatok álltak újra össze, és neveztek a bajnokságra. Fantasztikus volt a hangulat az első napon, az öregfiúknál volt olyan meccs, ahol egyszerre négy-öt korábbi élvonalbeli labdarúgó is pályán volt, a kispályás foci minden szépsége látható volt a meccseken. Közben pedig a játékosokat elkísérő hozzátartozók kocognak a stadionban, a gyerekek játszanak a játszótéren, így igazi családi program lett a futball - mondta Dajka László főszervező, Nyíregyházi Sportcentrum

Október végéig folyamatosan zajlanak majd a mérkőzések a kispályákon. A beruházásoknak köszönhetően mindegyik pálya villanyfénnyel rendelkezik, így késő estig lehet meccseket rendezni. Az őszi szezon után terembe vonulnak a csapatok, majd indul a tavaszi idény. Egy év alatt több mint 1200 kispályás meccset játszanak Nyíregyházán.

Dankó L