Csábítják a nyíregyházi tehetségeket
Első alkalommal rendezték meg a Jeszenszki István kézilabda emléktornát. Az eseményen az egykori játékostársak, barátok vettek részt. A kézilabda junior bajnokságban újabb fordulót rendeztek. A Nyíregyházi Sportcentrum a második helyen áll a tabellán.

Több meglepetést is okozott már az idei szezonban a Nyíregyházi Sportcentrum junior fiú kézilabdacsapata. Bécsi János együttese legyőzte többek között idegenben a Ferencvárost is, és a második helyen áll a tabellán. Bár a hétvégén kikaptak a mieink Kecskeméten, az ellenfél játékosai két évvel idősebbek voltak a nyírségieknél. A keret tagjai közül többen már a felnőtt csapatban is bemutatkoztak, de a szakmai stábnak gondot jelent, hogy a tehetségeket folyamatosan keresik NB I-es kluboktól.

– Tavaly is volt egy tehetséges balkezes játékosunk, akit azonnal elcsábítottak. Sajnos nem tudok a gyerekeknek és szülőknek mit mondani, próbálom őket meggyőzni, hogy előbb érettségizzenek le Nyíregyházán, legalább 18 éves korig maradjanak itt, mert semmivel nem kapnak rosszabb képzést szakmailag, mint máshol – mondta Bécsi János edző.

Első alkalommal rendezték meg a Jeszenszki István kézilabda emléktornát Nagykállóban. Egykori játékostársak, barátok döntöttek úgy, hogy egy tornával emlékeznek a közelmúltban tragikus hirtelenséggel elhunyt sportemberre. Jeszi – ahogy mindenki hívta – most lenne 53 esztendős. A kiváló kézilabdás játszott Nyíregyházán, Záhonyban, Hajdúböszörményben, Debrecenben és Nagykállóban is, olyan játékosokkal szerepelt együtt mint Türk Ferenc, Pethő Károly, Kaplonyi Zoltán, Molnár Attila, vagy éppen Márton Árpád. Személyiségének köszönhetően példakép volt a fiatalok előtt. A mostani emléktornán több csapat vett részt, és szeretnének belőle a szervezők hagyományt teremteni.

Dankó László