Címvédésre készülnek az ülőröplabdások
Készül a Magyar Kupa döntőre és a bajnoki fordulókra a Nyíregyházi Sportcentrum ülőröplabda csapata. Az együttes tavasszal rangos nemzetközi tornára is utazik. Hétfőn egy különleges edzést tartottak, ahol fiatal, utánpótlás játékosok is részt vettek.

 Erdősné Balogh Erika gondolt egy merészet, és a Sportcentrum fiatal tehetséges röplabdás lányait meghívta az ülőröplabda csapat edzésére. A játékosok nagyon élvezték a közös munkát, és kipróbálhatták, milyen nehéz a földön ülve játszani.

- Egy alkalommal a junior csapat játékosai mondták, hogy kipróbálták edzés végén az ülőröplabdát. Megbeszéltem a fiúkkal, hogy vendégül látjuk a lányokat egy igazi edzésen, így ők is megtapasztalhatják azt, hogy sérült sportolók milyen komolyan dolgoznak azért egy-egy tréningen, hogy elérjék céljukat - mondta Erdősné Balogh Erika edző.

Az ülőröplabdacsapat zsinórban nyeri a magyar bajnokságot és a Magyar Kupát is. Utóbbinak a döntőjét februárban rendezik, már erre készül a gárda, és szeretné megvédeni a címét a bajnokságban is. A játékosok közül többen fogyatékkal élők, számukra a sporttal lett teljes ismét az életük.

- Nem mindenki a röplabdát választja, van aki inkább úszik, vagy vív. A közösség is nagyon fontos egy olyan ember számára, akinek hirtelen változott meg az élete. Ha eljön hozzánk, olyan pozitív dolgokat tapasztalhat, ami segíthet neki feldolgozni a traumát. Szeretnénk nyitni a fiatalok felé is, szeretettel várjuk azokat, akik szeretnének csatlakozni hozzánk - mondta Vitéz Gábor csapatkapitány.

Az együttes egy rangos nemzetközi tornára is meghívást kapott Szarajevóba, ahol a világ legjobbjai ellen játszhatnak majd. A tervek szerint a bajnokság egyik fordulóját Nyíregyházán rendezik, azaz jó esetben hazai környezetben ünnepelheti győzelmét a gárda.

Dankó László