Challenge Kupa - előny a spanyoloknál

Challenge Kupa mérkőzéssel kezdte az idényt a Fatum Nyíregyháza. A mieink a spanyol FP PRO Voley Andalucia vendégei voltak. 
A hazaiak kezdtek jobban, és bár 5-2-ről egy pontra zárkózott a Fatum, a folytatásban ismét meglépett a spanyol csapat, így 8-4-nél időt kellett kérnie Tomás Vargának. Sajnos ez nem használt, így a szett felénél hat ponttal vezetett a házigazda. Főleg Frias Pomiano és Walsh volt ponterős, a mieinknél Nina Kocic próbálta tartani velük a lépést. Egy 5-0-s roham aztán eldöntötte a játszmát, melyet a spanyol csapat nyert. 
A második felvonásban aztán megérkezett a meccsbe a Fatum! A szett eleje szoros volt, 5-5-ig felváltva estek a pontok. A hazaiak perui légiósát továbbra is nehezen tudta tartani a Nyíregyháza, de ezúttal szívósan tapadt riválisára a csapat, és 10-11-nél a vezetést is átvette. Féltávnál két pont volt az előnyünk, Kocic a mezőny legeredményesebb játékosa lett, de Asley Antivero is többször pontosan támadott. 16-16-nál az amerikai Walsh vezérletével egyenlített az FP PRO Voley, és a végjáték döntetlennel indult. Ám jött egy 6-0-s nyírségi roham, mellyel megnyerte a játszmát a Fatum Nyíregyháza! 


A harmadik játékrész eleje is szoros volt. Ivana Jeremic is ponterősen támadott, de egy 4-1-es rohammal előnyt szerzett a házigazda. Hullámvölgybe kerültek a mieink, és 15-8-nál hét pontra nőtt a különbség. Ez meghatározta az egész játszmát, és végül biztosan nyerte a szettet a spanyol gárda. 
A negyedik játszma elején sikerült stabilizálni a játékot, és 7-7-nél előbb egyenlített a Nyíregyháza, majd fordított! Sőt, 8-11-nél már három ponttal a Fatum vezetett, ám a hazaiak sem adták fel, és féltávnál már ők álltak jobban. A végjáték előtt 19-18 volt az állás, amikor két pontot szereztek a spanyolok, és - bár később játszmalabdákat hárított a Fatum - végül megnyerték a találkozót, így előnnyel várhatják a visszavágót. 

FP PRO Voley Andalucia – Fatum Nyíregyháza 3-1 (15, -19, 15, 22)

FP PRO Voley: Frias Pomiano 18, Sanso Elle 9, De Blas Galves 10, Walsh 19, Saucedo 4, Burk 9

Csere: Baron Barcelo (liberó), Prieto Aparicio, Laredo, Orejas 1

vezetőedző: Ricardo Fernández Torronteras

Nyíregyháza: Galvao 6, Lászlop 5, Antivero 8, Kocic 21, Jeremic 13, Földi

Csere: Tóth F.(liberó), Szabó L. 

vezetőedző: Tomás Varga