Cápát fogadtak örökbe a Cápák

Az Állatpark Nyíregyháza fő turisztikai látványossága. Már eddig is sok állatot fogadtak örökbe cégek, mostantól pedig a homoki tigriscápának is van gazdája egy évig. A Nyíregyháza Blue Sharks, azaz a kék cápák kosárlabda együttesének nevét jelző tábla került az akváriumra.

További képekért kattintson a fotókra!

- Örülünk annak, hogy ilyen népszerűek vagyunk a nyíregyháziak körében, cégek, sportolók, sportklubok fogadnak örökbe állatokat. Mi a magunk részéről annyival tudunk segíteni, hogy igyekszünk látogatóink körében népszerűsíteni őket, ismertséget adni nekik - mondta Gajdos László a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.

A kosárlabda csapat és az Állatpark együttműködésének első jeleként szombaton egy streetball bemutatót tartanak a parkban a vendégeknek. Bárki beállhat, és kipróbálhatja a dobógépet is, sőt a legjobbak bérletet nyerhetnek a következő szezonra.

- Az elmúlt években több fejlesztésünk is volt, az egyik ez a dobógép, melyet most bárki kipróbálhat majd. Aki 5 kísérletből négyszer betalál, egy bérletet is nyer, aki pedig mind az ötször eredményes, azt szerződtetjük is – mondta viccesen Sitku Ernő a Nyíregyháza Blue Sharks szakmai igazgatója.

Dankó László
Fotó: Szarka Lajos