C4TALENT: Gazdaságélénkítés a fiatal tehetségek megtartásával és vonzásával

urbact.eu

SAJTÓKÖZLEMÉNY

2023. november

                                                                      

      C4TALENT

Ahol a tehetség lehetőséggel találkozik:

Élénk vállalkozói környezet létrehozása

 

 

C4TALENT: Gazdaságélénkítés a fiatal tehetségek megtartásával és vonzásával

 

Egy figyelemre méltó együttműködés eredményeképpen tíz szervezet fogott össze, hogy elindítsa a "C4TALENT" (Cities for Talent) című projektet, amelynek célja, hogy a partnerek által képviselt városokban élénk, vállalkozás- és startup -barát környezetet hozzon létre.

A C4TALENT Nyíregyháza (HU), Rzeszów (PL), Alytus (LT), Pula (HR), az Alghero Alapítvány (IT), a Pireuszi Fejlesztési Szervezet (GR), Roeselare (BE), Vilanova i la Geltrú (ES), Varberg (SE) és Centar Sarajevo (BA) kezdeményezése, amelyben a városok a tehetséges fiatal szakemberek megtartásával és vonzásával élénkítik a helyi gazdaságot, segítik az innovációt és küzdenek az ’agyelszívás’ ellen.

A C4TALENT projekt tagjai fontosnak tartják, hogy fellépjenek a tehetségeik elvándorlása ellen, hiszen ez a városaikban rejlő kreatív erőforrások elvesztéséhez vezethet. A jelenség ellensúlyozására a projekt többirányú megközelítést alkalmaz. Ilyen megoldások például a finanszírozás vagy a fizikai infrastruktúra (közösségi irodák és inkubátorok) biztosítása, valamint a helyi viszonyokhoz alkalmazkodó innovatív, kísérleti akciók megvalósítása.

A C4TALENT projekt alapvetése, hogy a fiatal tehetségek megtartására és vonzására nem létezik egységes megoldás, azt minden városnak a maga egyedi jellemzői és erősségei figyelembevételével kell kialakítania. A projekt célja, hogy a partnerek lehetőséget biztosítsanak a tehetséges fiataljaikban rejlő lehetőségek kiteljesedésére, mellyel jelentős lépéseket tesznek a helyi vállalkozói szellem fellendítése, és a fenntartható gazdaságfejlődés irányába.

További C4TALENT információkért, kérjük látogasson el a következő weboldalra: https://urbact.eu/networks/c4talent


A C4TALENT egy URBACT projekt, amely 2023. június 1-től 2025. december 31-ig tart. A projekt teljes költségvetése: 847.388,47 EUR, amelyből az Európai Unió finanszírozása: 577.428,45 EUR.