Bűnmegelőzési előadás Kisvárdán és Nyírbátorban – Postai kézbesítők a középpontban

Bűnmegelőzési előadás Kisvárdán és Nyírbátorban – Postai kézbesítők a középpontban
A konzultációval és eseti megbeszéléssel egybekötött tájékoztatók megszólítottjai a legveszélyeztetettebb munkakörben dolgozó postai kézbesítők voltak

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Magyar Posta Zrt. között létrejött együttműködési megállapodás alapján, a Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai a Kelet-magyarországi Területi Igazgatóság kisvárdai, illetve a nyírbátori kirendeltségen dolgozó állományának tartottak bűnmegelőzési előadást 2019. május 15-én és május 16-án.

A konzultációval és eseti megbeszéléssel egybekötött tájékoztatók megszólítottjai a legveszélyeztetettebb munkakörben dolgozó postai kézbesítők voltak.

Az előadások témái kiegészültek az időskorúak sérelmére leggyakrabban elkövetett, úgynevezett unokázós csalások előfordulásának eseteivel, megelőzésének lehetőségeivel.

Vagyonvédelmi tanácsok állampolgárok részére:

– Autóbuszon, bevásárlóközpontokban, vásárokon, egyéb nagyobb tömeget vonzó rendezvényeken számolni kell zsebtolvajok megjelenésével, ezért táskájukat mindig zárt állapotban, maguk előtt helyezzék el!

– Parkolást követően gépjárműveikben látható helyen ne hagyjanak értékeket! Helyezzék el azokat a csomag-vagy kesztyűtartóba!

– Ha hivatalos ügyben keresik fel otthonában, minden esetben kérje el az illető igazolványát, idegeneket soha ne engedjen be!

– Ha bűncselekményt, vagy arra utaló gyanús körülményt észlel, azonnal hívja az ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámot!

 

Forrás: police.hu