Bulimeccsek és bajnokság
Múlt héten négy napra alkalmi röplabdapályává változott Nyíregyháza belvárosa, hiszen 2012-tõl a Kossuth téren rendezik meg a Hübner Strandröplabda Versenyt. A közel 200 köbméter homokból épített pályán bárki kipróbálhatta a sportágat.

A nyitómeccset a névadó szponzor csapata játszotta Nyíregyháza önkormányzatával, döntetlen lett az eredmény. Csütörtökön gálamérkõzéseket rendeztek a nyíregyházi intézmények, cégek számára, ahol a rendõrség együttese gyõzött. Pénteken este pedig az amatõr versenyek után a város sportcsapatai léptek pályára.
Különlegesség, hogy több profi röplabdás is tagja volt egy-egy csapatnak, így a válogatott Szakmáry Gréta, Sitku Tamara, Andrejkovics Alexandra és Erdõs Zsófia is pályára lépett. Szakmáry Gréta örülhetett is, hiszen csapatával, a Hammer Time együttesével megnyerték az amatõr bajnokságot. Vasárnap a nyíregyházi cégek csaptak össze, ahol a fináléba a házigazda Hübner és a címvédõ Michelin gárdája jutott. Nagy csatában az utóbbi gyõzött.
Az Országos Strandröplabda Bajnokság második fordulóját is Nyíregyházán tartották, ezért a vasárnapi finálé helyszíne is a Kossuth tér volt. Ebben a nõknél nyíregyházi siker született, hiszen Szombathelyi Szandra Molcsányi Ritával párban megnyerte a tornát, míg a férfiaknál a Kaszap–Nacsa duó végzett az élen.

A VÁROSÉ MARAD A PÁLYA

Mivel a névadó cég, a Hübner és Nyír­­egyháza között nagyon jó a kapcsolat, ezért a mostani strandröp­labdapályát is felajánlották a városnak. A megyeszékhelyen rövidesen döntenek arról, hol állítják fel, ahol egész évben használhatják majd a sportbarátok.