Brutálisan bántalmazta feleségét – Az ügyészség letartóztatást indítványozott

A Nyíregyházi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a 30 éves nyíregyházi férfinak, aki többször is brutálisan bántalmazta a feleségét.

A férfi 2020. március 16-án előzetes szóváltást követően ököllel több alkalommal arcon ütötte a feleségét, majd arra kényszerítette, hogy elé térdepeljen. Ekkor perceken keresztül kést szorított a torkához, és közben többször kijelentette, hogy őt megöli. A sértett az életéért könyörgött, ekkor a férfi megsajnálta és abbahagyta a bántalmazását.

Két nappal később ébredés után a gyanúsított ismét felhergelte magát, és újra bántalmazni kezdte a még ágyban fekvő nőt. A sértettre ráült, és többször ököllel megütötte az arcát, majd őt fojtogatta, a fejét rángatta, közben ismét megöléssel fenyegette.

A gyanúsított szülei meghallották a nő segélykérését, és értesítették a rendőrséget, akik a férfit azonnal őrizetbe vették.

A bántalmazó már néhány hónappal ezelőtt is brutálisan megverte az asszonyt, vele szemben folyik a büntető eljárás, ezért a bűnismétlés és a sértett megfélemlítésének, befolyásolásának veszélyére tekintettel az ügyészség indítványozta letartóztatását.

A bíróság a Korona-vírus miatt elrendelt veszélyhelyzet miatt, nem személyesen, hanem táv meghallgatás útján hallgatja meg a gyanúsítottat.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség