Bruce Lee nyomában

Zsúfolásig megtelt a VMKK különterme Wing Tsun Kung-Fu növendékekkel. Si-Fu Máday Norbert Kelet-Európai főinstruktor tartott szemináriumot és vizsgáztatott két napon keresztül. A harcművészeti ág továbbra is nagyon népszerű a fiatalok körében. 

- Nem csak Magyarországon, hanem a határon túl is sokan felismerték, hogy a harcművészetekre a mai világban egyre nagyobb szükség van. Pár napja Lengyelországban jártam, és örömmel tapasztaltam, hogy folyamatosan nő a létszám, lengyel barátaink is tudják, hogy a Wing Tsun egy örök értéket képvisel. De ezt tapasztalom Nyíregyházán is így van, most is sok a gyerek a szemináriumon. Több mint harminc éve indultam el a kung-fu útján, és azóta számos mester nevelkedett a kezeim alatt, akiknek ma már a gyerekeik is edzésre járnak. A Wing Tsun tehát apáról fiúra száll - mondta Máday Norbert. 

A Wing Tsunt Kínában egy apácanő fejlesztette ki, ezért a hölgyek számára is könnyen elsajátíthatók a mozdulatok, így rövid idő alatt megtanulhatják, hogyan védhetik meg magukat.

További képekért kattintson a fotóra!

A Wing Tsunt a világ minden részén több ezer növendék tanulja, a legismertebb képviselője pedig Bruce Lee volt. 

Dankó László

Fotó: Trifonov Éva