Bronz Varsóból
Tarjányi István és Veres Amarilla is harmadik lett a világkupán.

A riói felkészülési időszak megkezdése előtt rendezték Varsóban a versenyszezon utolsó kerekesszékes vívó világkupa versenyét. Ez a torna bár már a paralimpiai kvalifikációt nem befolyásolta – a mi szempontunkból sajnos –, de értékes pontokat adott a világranglistára.
A nyíregyházi Tarjányi István kiemelkedően teljesített és párbajtőrben megszerezte élete első nemzetközi érmét, miután harmadik lett, és kardban is a 6. helyen végzett. István három évvel ezelőtt kezdte a kerekesszékes vívást és ennyi idő alatt idáig eljutni kiemelkedő teljesítménynek számít. Arról nem is beszélve, hogy a világranglistán való előbbre kerülésével komoly esélyekkel kezdheti szeptembertől a tokiói paralimpiai ciklust.
Veres Amarilla csak kardban versenyzett Varsóban, ahol az első kettőbe jutásért vívott asszója előtt sérülés miatt kénytelen volt visszalépni, így bronzéremmel zárt.

István első nemzetközi érmének nagyon örülünk és nyilvánvalóan számíthatunk rá a következő világ- és Európa-bajnokságokon, valamint a következő paralimpián, hogy komoly eredményekre lesz képes.
Amarilla sajnos nem tudta Varsóban megvédeni a tavalyi aranyérmét, bár nagyon szerette volna, de így is szép ez a bronzérem. Amarilla profi sportoló, profi háttérrel, biztos vagyok benne, hogy a riói felkészülés megkezdésére ez a sérülés már csak rossz emlék lesz számára –
mondta Pákey Béla edző. 

D. L.