Bronz után egy ezüst - sikeresen szerepeltek a nyíregyházi úszók az OB-n

Jakabos Zsuzsa, Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Szilágyi Liliána. Csupa klasszis úszó, olimpiai vagy világbajnoki érmesek. Hatházi Dóra és Szurovcsják Ivett is többek között ellenük harcolt, és mindketten döntőbe kerültek. Előbbi egy hatodik és egy hetedik helyet szerzett, Szurovcsják Ivett pedig új egyéni csúccsal jutott 100 mellen a fináléba, ahol végül bronzérmes lett. 50 méteren fél másodpercet javított eddigi legjobbján, és végül Sztankovics Anna mögött ezüstérmet szerzett.

- A sípszót hallottam, majd már csak a célbaérkezés után az eredményjelzőn láttam, hogy második lettem. Úgy érzem, akár az első hely is meglehetett volna, ezért azon dolgozunk, hogy a rajt és a benyúlás jobb legyen - mondta Szurovcsják Ivett úszó.

Ez az eredmény akár Universiadé részvételt is érhet, melyet Olaszországban rendeznek. Az úszó szakág vezetője elégedett volt a versenyzők teljesítményével, és örült annak, hogy a váltó is fináléba jutott.

- Már nagyon szerettük volna, hogy a mix váltó döntőbe jusson. Ez a hetedik idővel sikerült, és ezt a helyet megtartotta a csapat, aminek örültünk, mert azt mutatja, hogy fejlődtek a versenyzőink az elmúlt időszakban - mondta Urbin Tamás szakágvezető.

Az úszókra mozgalmas időszak vár, számos nemzetközi versennyel. Hatházi Dóra, és edzője Gyula Sándor már most Olaszországban van, de Budapesten és Bakuban is több nyíregyházi sportoló indulhat majd. A most épülő új uszoda sokat segíthet majd a sportolók felkészítésében, így már nagyon várják az őszi átadást.