Bringás reggeli Nyíregyházán
Bringás reggelire invitálták ma a kerékpárosokat Nyíregyházán. Az akcióval a Magyar Kerékpárosklub és a bringazok.hu a kerékpáros közlekedést népszerűsítette. A megyeszékhelyen évente kétszer vendégelik meg reggelivel a kerékpárosokat, a szervezők azt tapasztalják, a városban egyre többen közlekednek biciklivel.

Péksüteménnyel, gyümölcslével, vízzel és egy kis édességgel vendégelték meg reggel a kerékpárosokat Nyíregyházán. Így jutalmazták azt, ha valaki sportos, és egyben védi a környezetet.

– Nagyon tetszik nekünk ez az akció – mondta Kovács Ildikó, aki kisfiával együtt biciklivel érkezett a Kossuth utca–Vay Ádám körút sarokra. – Jó ötletnek tartom, hogy díjazzák, hogy kerékpárral közlekedünk.

 

A KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉST NÉPSZERŰSÍTIK

 

A Bringás reggelivel a Magyar Kerékpárosklub és a bringazok.hu munkatársai várták a kerékpárosokat. Évente két alkalommal, ősszel és tavasszal szervezik meg az akciót, most hetedik alkalommal vendégelték meg a bicikliseket.

További képekért kattintson a fotóra!

– Támogatjuk a biciklizést, és támogatjuk azt, hogy a lakosság és a nyíregyháziak minél többet használják a biciklijüket – mondta Pataki Roland, a bringazok.hu túravezetője. – Egy nagyon szép városban élünk, amelynek folyamatosan fejlesztik a bringás útvonalait, és mi szeretnénk ezt kihasználni, és támogatni a bicikliseket.

A bringazok.hu a nyíregyházi NYÍRFA KÖR Közhasznú Egyesület égisze alatt működő civil összefogás, amelynek célja a kerékpáros közlekedés népszerűsítése és az, hogy a két keréken közlekedőknek és a túrázás kedvelőinek szabadidős programokat biztosítsanak.

 

EGYRE TÖBBEN KERÉKPÁROZNAK

 

A Bringás reggeli idén is sokakat vonzott a belvárosba. A szervezők azt tapasztalják, hogy Nyíregyházán egyre többen közlekednek biciklivel. A civil szervezet rendszeresen szervez túrákat a kerékpárosoknak. Olyan tematikus útvonalakat gyűjtenek össze, amelyek közül mindenki megtalálhatja a kedvére valót. Rendszeresen túráznak a Zemplénben, de szerveztek már kerékpáros kirándulást a Tisza-tónál és a Balatonnál is. A bringazok.hu csapatához bárki csatlakozhat a szervezet közösségi portálon létrehozott oldalán.

F. A.

(Fotó: Szarka Lajos)