Bringára fel! – Jön a Bringaváros 7.1

Alig, hogy elmúlt a Tirpák Fesztivál, itt az újabb hétvégi program az önkormányzat és a BringaSziget közös szervezésében. Október 6-án, jövő héten szombaton Bringaváros 7.1 elnevezéssel hét városrészt és a belvárost érintő kerékpáros nagyrendezvénynek ad helyet Nyíregyháza. Lesz csapat- és egyéni verseny, megmérkőznek egymással az iskolák, mindeközben pedig értékes ajándékok találnak gazdára. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018.09.28-i sz

Ezúttal azonban nemcsak a Kossuth téren, hanem további hét városrészen – ezt jelzi a Bringaváros 7.1 elnevezés –, Borbányán, a Jósavárosban, a Kertvárosban, Nyírszőlősön, Oroson, Örökösföldön és Sóstófürdőn is lesznek programok.

Csapatverseny: VÁROSRÉSZEK VERSENYE görgős kerékpárral

A városrészeken azon túl, hogy különböző, szabadidős programokkal várják majd az érdeklődőket, kihelyeznek 1-1 görgős kerékpárt is. A városlakóknak pedig nem lesz más dolguk, mint felülni ezekre – reggel 9 és délután 1 óra között – és beletekerni minimum 60 kilométert. Ez a „táv” a nyíregyházi kerékpárút-hálózat hosszát jelzi. Az a városrész, amelyik a legtöbb kilométert tekeri bele a kerékpárba, „Nyíregyháza leggyorsabb városrésze” címmel elnyeri a rendezvény vándorserlegét

– tájékoztatta szerkesztőségünket Juhász Miklós, a rendezvény társszervezője.

Érdemes már 9 órától regisztrálni, hiszen az egyes városrészek első 50 regisztrálója ajándék pólót is kap, az adott városrész feliratával.

Egyéni verseny: pecséteket kell gyűjteni!

A csapatversenyeken túl persze egyénileg is lehet majd indulni a Bringaváros 7.1 elnevezésű kerékpáros rendezvényen. A görgős kerékpárok mellett ugyanis minden városrészben úgynevezett regisztrációs pontokat jelölnek ki, ahol menetlevélhez lehet jutni. Ezekbe a menetlevelekbe pecséteket kell gyűjteni, ezúttal azonban nem „görgős”, hanem „élő” kerékpárral. Akinek nincs kerékpárja, útra kelhet akár futva, sétálva, körkorin stb., a lényeg, hogy két lábon, vagy két keréken, de motorerőtől mentesen.

A pecsétgyűjtő pontok az említett nyolc városrészt érintik, illetve az 5 szponzori helyszínt, vagyis maximum 13 pecsét kerülhet a menetlevélbe. Az összegyűjtött pecséteket ajándékokra lehet váltani délután 2 és fél 4 között a Kossuth téren. Minél több pecsétet gyűjt valaki, annál értékesebb ajándékokra válthatja be. Fontos kiemelni azonban, hogy már kettő után is jár az ajándék! Négy órakor pedig a minimum 10 pecsétet gyűjtők között egy kerékpárt is kisorsolnak.

Iskolák versenye: minél többen

A szervezők az oktatási intézményekre is gondoltak. Azok az iskolák, akik a legnagyobb számban vesznek részt a rendezvényen, 50, 30 és 20 ezer forint értékű vásárlási utalványt nyerhetnek, illetve övék lehet a kupa is.

Kiegészítő családi programok

A csapat-, az egyéni és az iskolák közötti versenyek mellett a Kossuth téren szervizpont, egész napos egészségügyi mérések, tanácsadások, tombola, sportági bemutatók és családi programok – arcfestés, ugrálóvár, játékos KRESZ-pálya – várják az érdeklődőket. Lesz latin cardio fitnesz, illetve BMX bemutató, este hattól pedig élő koncertet ad a Kállay Saunders Band.

 

Szerző: Bruszel Dóra