Bringa Piknik 2019! – Több mint ezren tekertek együtt Nyíregyházáról Tokajba

Második alkalommal rendezték meg a Bringa Pikniket. A rendezvényen Nyíregyháza főteréről indultak biciklivel az érdeklődők és közösen tekertek Tokajig, ahol színes színpadi programok várták a célba érkezőket. Az esemény fő célja a közös sportolás volt minden korosztály számára.

Biciklisekkel telt meg a Kossuth tér hétvégén. Második alkalommal szervezték meg a Bringa Pikniket. Óriási számú érdeklődőt vonzott a rendezvény, ahol egyszerre indultak a bringások Tokajba. Az ilyen és ehhez hasonló rendezvények több éves előkészítő munkát igényeltek a városvezetés részéről.

Az kellett hozzá elsősorban, hogy legyen bicikliút Tokaj és Nyíregyháza között, emellett, hogy Nyíregyházán önmagában is több mint 70 km kerékpárút épüljön, másrészt, hogy legyenek olyan rendezvények ahol a nyíregyháziak rászoknak arra, hogy mozogjanak. Kerékpározzanak, ússzanak, fussanak. Ezt számtalan rendezvénnyel támogatjuk, például Mozdulj Nyíregyháza! Programot szervezünk, hogy az emberek hozzászokjanak, hiszen a testmozgás olyan, hogyha életmóddá válik, akkor könnyű felpattanni egy biciklire.

– mondta el Kósa Árpád kabinetvezető.

A rajt a Kossuth térről indult 10 órakor, majd két helyszínen is lehetőség nyílt pihenésre azok számára, akik nem szerették volna egyszerre letekerni a távot.

Elkezdtünk azon gondolkodni, hogy mi az egyik legnépszerűbb tömegsport itt Nyíregyházán és arra jutottunk, hogy a bringázás. Nyíregyháza kerékpárút hálózata is nagyon szépen fejlődik, így ebből az apropóból és abból, hogy 2017-ben átadták a Nyíregyháza – Tokaj kerékpárút szakaszt, jött az alapgondolat, hogy jaj de jó lenne, ha ezt nagy tömegben, több száz, netán több ezer ember használhatná egyszerre.

– mondta el Juhász Miklós.

Tokaj főterén színes programokkal várták a célba érkezőket. A rendezvény minden korosztályt megszólított, így kicsiktől a nagyokig, mindenki részt vehetett rajta.

Kapcsolódó galéria

Bringa Piknik - rajt a belvárosból