Bővül a kondiparkok száma
Újabb kondiparkkal bővül Nyíregyháza. A NYÍRVV Nonprofit Kft. 12 sporteszközt telepít Orosra, az Élet utcai szabadidős területre. A mozgásra alkalmas park szeptember végére készül el. Ezzel 9-re emelkedik a városban a kondiparkok száma.

Az elmúlt évben felújította az orosi sportpályán lévő régi, elavult játszóteret a NYÍRVV Nonprofit Kft. Akkor uniós előírásoknak megfelelő, modern és biztonságos játszóteret hoztak létre közel 7 millió forintból az itt élők örömére. Az Élet utcai szabadidős tér felújítása idén folytatódik, közel 6 millió forint értékben 12 kondieszközzel bővül a park kínálata.

 

Sportpark az igények szerint

 

Dr. Tirpák György, a településrész önkormányzati képviselője azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, a sportpálya a környék lakóinak igényeit szolgálja. A képviselő hozzátette, a kondipark építésének gondolata már 2014-ben is felvetődött, de akkor az itt élők inkább a játszótér felújítása mellett döntöttek. Miután az elkészült, ebben az évben lehetőség nyílt arra is, hogy a kondipark megvalósuljon.

 

Teljes lesz a sportpálya

 

A kondiparkkal teljes lesz a sportpálya, hiszen minden korosztály találhat majd magának megfelelő mozgásos elfoglaltságot. A nyújtók és függeszkedők alá 50 négyzetméter gumi ütéscsillapító talaj kerül a sportolók biztonsága érdekében. A statikus eszközök mellett szabadtéri kondigépeket, evezőpadot, gyaloglót, gerinckarikát és láblengetőt is felállítanak azért, hogy minél több mozgásformát vehessenek igénybe az orosiak. Az Élet utcai kondipark a tervek szerint szeptember végére készül el. Ezzel kilencre emelkedik a nyíregyházi sportparkok száma.

 

Nyíregyháza a sportos város

 

A kondiparkokat azért építi Nyíregyháza önkormányzata, hogy ezzel is ingyenes testmozgási lehetőséget biztosítsanak a lakosságnak. Ez is része annak a sportprogramnak, amit négy évvel ezelőtt hirdetett meg a város. Ennek keretein belül, szervezett formában ingyenes sportórákon és szabadtéri tréningeken edzhetnek a nyíregyháziak.

M. E.