Biztató eredmények
Jól alakultak az eredmények eddig a Nyíregyházi KC felkészülési meccsein. A férfi kézilabdások külföldi és NB-I-es gárdák ellen játszottak szoros meccseket.

 A Balmazújváros ellen kétszer is csak a hajrában maradt alul az NYKC, de izgalmas volt a Mezőkövesd és egy román élvonalbeli csapat elleni felkészülési meccs is. Legutóbb Gyöngyösön vett részt egy nemzetközi tornán a gárda, és a szlovák bajnokság második helyezettje ellen győzni is tudott. Az új igazolások beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, valamennyien jó teljesítményt nyújtottak eddig.

- Munkácsi Máté, a montenegrói kapus és a japán irányító átlövő is jó teljesítményeket nyújt. A gond inkább a kispaddal lesz, itt nem tudtunk előrébb lépni. Nagyszerű játékosok vannak a cserék között is, de sokan közülük munka mellett kézilabdáznak, nem tudnak itt lenni minden edzésen, legutóbb a felkészülési tornára is hárman nem tudtak elutazni munkahelyi elfoglaltságuk miatt. Ennek ellenére optimistán várom a rajtot, már előrébb tartunk mint egy éve - mondta Varga Zsolt szakmai igazgató.

Rossz hír, hogy a japán Mekaru csípőjével gondok vannak, ma vitték a kórházba kivizsgálásra. A beálló Tumidalsky sem egészséges, neki a bordája zúzódott, de a szakmai stáb abban bízik, mindketten rövidesen csatlakozhatnak a kerethez. A csapat még öt felkészülési mérkőzést játszik a bajnoki rajt előtt, amikor a rivális Ferencváros lesz a Nyíregyháza ellenfele.

Dankó L