Bíznak az atlétában
Az olimpiai szint teljesítése a célja Bakosi Péternek. A nyíregyházi magasugró edzőtáborokban készül. Az olimpia mellett több rangos verseny vár még a sportolóra.

Folytatódik egy három éve tartó kapcsolat. A Marso Kft. meghosszabbította szerződését Bakosi Péterrel, így a jövőben is támogatják. Bíznak abban, hogy a magasugró teljesíti a 229 centiméteres olimpiai kiküldetési szintet, és ott lesz Rióban.

Egy ilyen fiatal versenyző megérdemli a támogatást, folyamatosan fejlődik, és bízunk abban, hogy sikerül elérni a célját – mondta Márkus József, a Marso Kft. tulajdonosa.

A Nyíregyházi Sportcentrum atlétája számára felemásra sikerült a 2015-ös év. Egy jó felkészülés után az országos bajnokságon 220 centimétert ugrott, és részt vehetett élete első felnőtt Európa-bajnokságán. Nyáron sérülés hátráltatta, de így is jól szerepelt a korosztályos EB-n, és megnyerte a magyar bajnokságot. Most a 229 centiméteres olimpiai szint a cél.

Jól sikerült a felkészülésem, bár most egy kis betegség hátráltat, de a jövő héttől ismét edzhetek. Rövidesen kezdődik a fedettpályás szezon, ahol szeretnék egyéni csúcsot javítani – mondta Bakosi Péter.

A felkészülést Portugáliában kezdte edzőtáborban a magasugró, majd Budapesten készült. Januártól több nemzetközi verseny vár rá, többek között egy felnőtt EB is, de bízik abban, hogy ott lehet majd Rióban is az olimpián.

Dankó László