Bíróság elé állítja az ügyészség a mozdonyvezetőre támadó ukrán férfit
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járási Ügyészség holnap állítja bíróság elé azt az ukrán férfit, aki 2021. február 16-án Nyírtelektől jegy nélkül akart tovább utazni a vonaton, és az emiatt vele szemben intézkedő jegyvizsgálóra és mozdonyvezetőre támadt.

A 32 éves ukrán férfi felszállt a Nyíregyházáról Füzesabonyba közlekedő vonatra, azonban a jegyét csak az első megállóig, Nyírtelekig váltotta meg. A jegyvizsgáló a menetjegy ellenőrzésekor felhívta a férfi figyelmét, hogy a következő állomásnál a vonatról le kell szállnia.

Ez nem történt meg, ezért Görögszálláson leszállította, azonban a vonat indulását megelőzően az ukrán férfi visszaugrott az első kocsiba. Ekkor a jegyellenőr ismét leszállásra szólította fel, de a férfi ellenkezett, ezért a mozdonyvezetővel közösen próbálták rábírni a férfit a leszállásra. Az ukrán férfi ekkor ököllel arcon ütötte a mozdonyvezetőt, és egy közelben álló utast is gyomorszájon vágott. A férfi ezután az előle menekülő jegyvizsgáló nő után futott, aki lezárta maga mögött a szakaszkocsi ajtaját, de a férfi könyökkel az azon lévő üveget beütötte. Erre a mozdonyvezető is menekülni kezdett az őrjöngő vádlott elől, a vezető fülkébe zárkózott, és elindította a vonatot. Az ukrán férfi őt is követte, dörömbölt az ajtón, de oda már nem tudott bejutni. Az értesített rendőrök Rakamaz állomáson leszállították a vonatról, és őrizetbe vették.

Az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével és testi sértéssel vádolja a férfit, és gyorsított eljárásban holnap állítja a Nyíregyházi Járásbíróság elé. A bíróság a tárgyalást távmeghallgatással tartja, ami azt jelenti, hogy a bíró, az ügyész és a védő saját munkahelyén, míg a vádlott és a tolmács a büntetésvégrehajtási intézetben lesz jelen a tárgyaláson.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség