Bíróság elé áll a szexshopot kirabló férfi

Az ügyészség, bíróság elé állítja azt a 42 éves férfit, aki idén novemberben egy késsel a kezében rabolt ki egy nyíregyházi szexshopot, megszerezve a napi bevételt.

 

A nyíregyházi férfi 2020 novemberében elhatározta, hogy bemegy az egyik nyíregyháza belvárosában lévő szexshopba, és onnan készpénzt tulajdonít el. Eleinte csak kívülről figyelte az üzletet, majd kétszer be is ment a boltba, és nézelődött.

November 27-én 17 óra körül, amikor az üzlet üres volt ismét bement a shopba. Egy termék iránt érdeklődött az eladótól, aki a pult mögül kilépve az egyik vitrines szekrényhez ment, és megmutatta a kínálatot a férfinek. Ekkor a vádlott elővett egy kb. 10 cm pengehosszúságú rugós kést, és azt a nő felé tartva, csak annyit mondott, hogy „a bevételt!”. Az eladó a kés látványától megijedt, ezért a pénztárgépből kivette az aznapi, kb. 30.000,-Ft összegű bevételt, és azt átadta a vádlottnak. Ekkor a rabló felszólította a nőt, hogy két percig ne menjen utána.

Az eladó értesítette a rendőrséget, majd nagy erőkkel megindult a nyomozás. A biztonsági és térfigyelő kamerák felvételei alapján egy rendőr - aki korábban már intézkedett a férfivel szemben - felismerte az elkövetőt, majd őrizetbe vették.

A letartóztatásban lévő, többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő vádlott felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettét valósította meg. Amennyiben a bíróság megállapítja a bűnösségét, hosszú évekre fegyházba kell vonulnia.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség