BETTER Online Tematikus Esemény – Három workshopra is sor került

A BETTER csapata online formában tartotta meg a 3. Tematikus Eseményét a koronavírussal kapcsolatos közegészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel, valamint a résztvevők, a projektteam és egyéb érintettek egészségének és jólétének támogatása érdekében. Az esemény eredetileg Birminghamben (Egyesült Királyság) került volna megrendezésre egy személyes találkozó formájában. A - végül - virtuálisan megrendezett esemény workshopokok sorozatából állt, amelyek három különböző napon valósultak meg alábbiak szerint:

Az első Workshopon a résztvevők megvizsgálták, hogyan lehetne a köz- és a magánszereplőket az adatgyűjtésben jobban összekapcsolni úgy, hogy az mindenki számára előnyös helyzetet teremtsen.

A második Workshopon a szakértők beszélgetést vezettek a városi platformokról, amelyek segítik a meglévő adatok felhasználását, illetve arról, hogy a megjelenített adatok hogyan könnyíthetik meg a döntéshozatali folyamatokat.

A harmadik Workshopon a BETTER csapata és az érdekelt felek megvitatták annak módszereit, hogy miként lehet a tervezői gondolkodást, mint kognitív, stratégiai és gyakorlati folyamatot integrálni a közigazgatásba.

A résztvevők a WEBEX platformot használták. A workshopok nagyban hozzájárultak, hogy a projekt tagjai körvonalazzák fejlesztési céljaikat és jó kiindulási alapot teremtettek a 2020. augusztusában kezdődő régióközi tanulási tevékenységek szakaszához.

A BETTER-ről röviden

A BETTER egy Interreg Europe projekt, öt városi önkormányzat megvalósításában (Genova- IT, Tartu-EE, Nyíregyháza-HU, Birmingham- UK és Gävle- SE), akik célja, hogy fejlesszék regionális innovációs stratégiáikat, illetve e-megoldásokkal javítsák a közszolgáltatásaik minőségét. További információkért kérjük keresse fel a weboldalunkat: https://www.interregeurope.eu/better/