Betörés elkövetői rendőrkézen
Kiemelt kép: illusztráció

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az ellen a három nyíregyházi férfi ellen, akik betörtek egy lakatlan házba 2023. július 2-án.

Egy szolgálaton kívüli polgárőr figyelt fel a nyíregyházi ingatlan közelében parkoló személyautóra, amelyben egy férfi várakozott. A környéket és az ott élőket jól ismerő férfiban gyanú ébredt, hogy esetleg bűncselekmény történik, ezért közelebb ment és figyelt.

A házból rövidesen két férfi jött ki, társuk autójába bepakolták az orvul megszerzett értékeket és távoztak. A polgárőr azonnal értesítette a rendőröket, akik rövid időn belül útjukat állták, mindhármukat elfogták, autójukban pedig megtalálták a házból ellopott feszületet és cserepes növényeket.

Az egyenruhások Zs. B. 53 éves, Zs. B. Á. 21 éves és G. Z. 67 éves nyíregyházi lakosokat előállították, kihallgatták, őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat. A rendőrök azt is megállapították, hogy G. Z.-t, a sofőrt a bíróság jogerősen eltiltotta a járművezetéstől, így őt járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésével is gyanúsítják.

Forrás: police.hu