Békéscsabán a Fatum Nyíregyháza
A bajnoki címvédő otthonában lépett pályára a röplabda együttes.

Tévés meccsre utazott a Linamar BRSE otthonába a Fatum Nyíregyháza, ám műszaki hiba miatt csak interneten keresztül nézhették élőben a meccset azok a drukkerek, akik nem látogattak ki a békéscsabai sportcsarnokba. Nos a nyírségi drukkereknek sok örömük nem lehetett az első szettben, mert nagyon beragadt a Fatum, és 10-1-re meglépett a hazai csapat. A rossz rajt megfogta a mieinket, és hiába próbálkozott időkérésekkel és cserékkel Horváth András, a BRSE könnyedén nyerte a játszmát.

2. szett

A szünetben alaposan leteremtette játékosait a nyíregyházi vezetőedző, és használtak a szavak, mert a második felvonásban az első technikai szünetnél a Nyíregyháza vezetett. 11-11-nél érte csak utol a Fatumot a Békéscsaba, de ismét sikerült három ponttal meglépni, így a hazaiak mesterének először kellett időt kérnie. Hiába, a második technikai szünetnél is a Nyíregyháza vezetett, 16-13-ra. Sőt, a szünet után szerzett két ponttal tovább nőtt a különbség, majd a hajrá előtt felváltva voltak eredményesek a csapatok. A négy pontos vendégelőny azonban elolvadt a végére,  így 23-23-nál ismét döntetlen volt az állás, megkezdődött az idegek harca. Ezt a Nyíregyháza bírta jobban, és Szombathelyi majd Vacsi blokkjaival nyerte a játszmát, 25-27! 

3. szett

A Kaposvár után a Fatum a második csapat, mely az idei bajnokságban játszmát tudott nyerni a Békéscsaba ellen. A csabaiak több mint egy éve veretlenek a magyar bajnokságban, igaz az idei szezonban idegenben még a Nyíregyháza sem kapott ki. A harmadik felvonásban 8-6-nál vezetett először két ponttal a BRSE, de jól játszott a Fatum. A technikai szünet után nőtt ugyan a különbség, de lőtávolban maradtak a mieink, és öt játszmalabdát is hárítottak ám a Békéscsaba végül behúzta a szettet.

4. szett

A Nyíregyháza óriásit küzdött az előző játékrészben, és közel állt az újabb bravúrhoz. A 4. játékrész álomszerűen indult, 4-1 ide, és az előny megmaradt az első technikai szünetig is. 10-10-nél azonban egyenlítettek a hazaiak, majd átmenetileg a vezetést is átvették. Fordulatos volt a találkozó, hol az egyik, hol a másik gárda állt jobban. Sajnos a második technikai szünet után a csabaiak voltak pontosabbak, így két ponttal megléptek, de a Fatum nem adta fel! Vacsi Evelin ászával 19-19-nél ismét döntetlen volt az állás. A hajrában azonban pontosabb volt a Békéscsaba, mely nyerte a játékrészt és ezzel a meccset. A nyíregyháziak nagyszerűen játszottak, és alaposan megizzasztották a bajnokot. 

Linamar BRSE - Fatum Nyíregyháza 3-1 ( 10, -25, 23, 21)

Dankó  László