Bejárást tartottak a kertvárosi iskola új tornatermében – A diákoknak nagyon tetszik

45 millió forintból újult meg a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének tornaterme. A talaj új, ízületkímélő parketta borítást kapott, digitális eredményjelzőket helyeztek el és felújították az öltözőket is.


Helyszíni szemlét tartottak a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének tornatermében, amelyben egy 45 millió forintos beruházás valósult meg a nyári szünetben. Nyíregyháza városvezetése nagy hangsúlyt fektet a sport fejlesztésekre.

Nyíregyháza egy sportos város, hosszú lenne, ha végig sorolnám, hogy ezt mi minden támasztja alá, de legfőképpen az, hogy a nyíregyháziak egyre inkább szeretnek sportolni. Egy adott számítás szerint nagyjából 20 ezer nyíregyházi sportol már rendszeresen. Ez minden hatodik városlakó. Ahhoz, hogy ezt megtehessék, ahhoz az kell, hogy megfelelő körülményeket biztosítsunk a különböző külső és belső tereken. Ez a tornaterem az egyik az öt közül, amit most újítottunk fel, korábban már hetet felújítottunk. Az a legfontosabb, hogy iskolai keretek között a mai kornak megfelelően tudják használni a gyerekek.

– mondta el Kósa Árpád, kabinetvezető.

A kertvárosi iskola tornacsarnoka 15 évvel ezelőtt épült, és számos sporteseménynek adott és ad otthont, ezért is volt fontos a felújítása.

Ez elsősorban a Kézilabda Szövetség, illetve a Sportcentrumnak egy közös pályázata volt, amihez az önkormányzat az önerőt biztosította. Ugye ez egy 45 millió forintos beruházás, amelyben ez a tornaterem teljesen megújult. Kicserélték a földet, az alapzatát ennek az egész létesítménynek. Új földet és új, nagyon modern padlót tettek rá, amely a sportolók ízületeit védi és a sérülés veszélyét csökkenti. Van egy új eredményjelző tábla, történt még egy tisztasági festés és egy vizesblokk felújítás is.

– mondta el Dr. Ulrich Attila, nyíregyháza alpolgármestere.

A testnevelő tanárok is nagy örömmel fogadták az újítást, így biztonságosabban tudnak a gyerekek sportolni a tornacsarnokban.

Örülünk ennek a borításnak. A gyerekek megszerették nagyon hamar és megszokták. Azt mondanám, hogy mint egy szilaj lovat, be kell törni a tornacsarnokot, nagyon sokat kell rajta sportolni és fogunk is, hiszen a Diáksport Egyesület több szakcsoporttal végzi itt tevékenységét.

– mondta el Póka Imre. A gyerek nagy izgalommal vesznek részt a testnevelés órákon, újdonságnak számít az új padló és a digitális eredménykijelző.

Szerintem valami fantasztikusak ezek az újítások. A legjobban a kijelző tetszik, jó, hogy látjuk az időt óra közben.

– mondta el Kiss Lola Virág.

Az iskola nem csak infrastrukturálisan fejlődött, de új programot is vezettek be, tehetséges diákok számára.

Horváthné Reményi Lívia, Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény tagintézmény-vezető helyettese hozzátette:

Tartalmilag is egy nagyon komoly fejlesztés folyama kezdődött el az iskolánkban. Elkezdtünk egy nyelvtanfolyamra felkészítő csoportot. Ami azt tartalmazza, hogy 15-20 gyereket, akik tehetséges, két pedagógus fog külön tanítani és kimondottan középfokú nyelvvizsgára fogja őket felkészíteni - ,Horváthné Reményi Lívia, tagintézmény-vezető helyettes.

Ezzel is szeretné az iskola levenni a szülőkről a terhet.

 

Kanócz Rita