Befejeződött a Pulmonológiai Osztály felújítása a Sóstói úti kórházban
Fotó: Szarka Lajos

150 millió forintból, 4 ütemben újították fel a Sóstói úti kórház Pulmonológiai Osztályát. Új vizesblokkokat alakítottak, a régieket korszerűsítették, kicserélték a nővérhívó rendszert, tisztasági festést és új PVC burkolatot kapott a két szint.

Az 1960-as években épült az az épület, amelyben a Sóstói úti kórház Pulmonológiai Osztálya működik. Azóta semmilyen nagyobb korszerűsítés nem történt a tömbön, mindeddig. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ vis maior támogatásának köszönhetően, közel 150 millió forintból, 4 ütemben újították fel az épületet. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közel 100 millió forintot biztosított, a hiányzó 50 millió forintot az intézmény önerőből állta.

Magyarország Budapest központú, de ország 80 százaléka vidéken él és azt gondolom, hogy egyenlő esélyek alapján, mindenkinek ugyan azt az ellátást meg kell adnunk. Ez az elsődleges kórház ebben a régióban, akiket támogatnunk kell.

– mondta el dr. Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója.

A Sóstói úti kórházban működő Pulmonológiai Osztály a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház egyetlen Pulmonológiai Osztálya, évente 4 ezer beteget látnak el, ezért is bír kiemelkedő jelentőséggel a felújítása.

Közbeszerzésekkel együtt rekord idő alatt sikerült átadnunk, szűk egy évet vett igénybe a felújítás. Most átadtuk a betegellátásnak és azt gondolom, hogy ez egy nagyon örömteli dolog, hisz mind a betegek, mind a dolgozók sokkal jobb komfortfokozatba érezhetik magukat és az a fajta magas szakmai színvonal, amit a Szabó Péter és csapata végez, megérdemli, hogy ilyen körülmények között dolgozzanak.

– mondta el dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.

A Pulmonológiai Osztály 2 szinten, 200 ággyal működik, a felújítási munkálatok folyamatos betegellátás mellett zajlottak.

Az első ütemben a vizesblokkokat alakítottuk ki az orvosi szobák helyén, ezt követően az északi oldalát újítottuk fel az osztálynak, majd a déli oldalát, a legvégén pedig a nyílászárók lettek kicserélve és a folyosó lett teljesen felújítva. Lecseréltük a burkolatokat, megújítottuk az elektromos hálózatot és a nővérhívó rendszert is.

– mondta el Tóth Imre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház műszaki igazgatója.

A kórházban tovább folytatódnak a fejlesztések, a felújításokon kívül új eszközök vásárlása várható.

Kapcsolódó galéria

Megújult a pulmonológiai osztály