Befejeződött a Mustárház felújítása – Március óta zajlottak a munkálatok

Az Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című, 1 milliárd forintos projekt keretében befejeződött a Vasvári Pál Gimnázium, a Mustárház és az 1. számú Idősek Klubja felújítása. Az energetikai korszerűsítés márciusban kezdődött, melynek keretében a homlokzat, a lábazat és a padlásfödém kapott hőszigetelést. Új homlokzati nyílászárókat építettek be, valamint a belső festés, a bádogozási és egyéb munkák is részei voltak a felújításnak. Mivel az épület elég régi, modernizálták a fűtési rendszert.


A Mustárházat meglátogatta Dr. Ulrich Attila alpolgármester is.

Ez a fejlesztés egy nagy csomagnak a része, kicsit több mint 1 milliárd forintból valósult meg az Önkormányzat B épületével, a Vasvári Pál Gimnáziummal egy idősek vagy egy nyugdíjas klubnak a rekonstrukciójával konkrétan a Mustárházra kicsit több mint 29 millió forintot költött az önkormányzat. A támogatás intenzitása 100%-os volt, de ennél fontosabb az, hogy ez egy elég régi épülete Nyíregyházának. A település képbe beleillő egy olyan régi épület amelyet a fiatalok használnak, és már igazán ráfért a tetőszerkezet megújítása, az ablakcsere, a szigetelés mert a régiségéből adódóan, mint régi épületet azért megtámadta a salétrom. NA most ennek a kiküszöbölésére gondolt az önkormányzat, és azért, hogy a fiataloknak legyen olyan helye ahol kellemes környezetben el tudja tölteni bent is a szabadidejét.

A felújítás során akadálymentesítették az épületet, valamint a teraszt és a közösségi szobát is kifestették.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

A Mustárház vezetője, Dombóvári Gábor is beszámolt a korszerűsítésről:

A fejlesztések tavasszal kezdődtek, úgyhogy szerencsére elég hamar a kivitelező végzett. Március végén vonultak fel, augusztus végén július végén végeztek. Ugye mi ennek nagyon örülünk mint a Mustárház működtetői, hiszen Nyíregyházán az ifjúsági feladatokat civil szervezetként látjuk el, úgyhogy ennek kifejezetten örülünk, mert megújult az ifjúságnak az a bázisa ahová tényleg be tudnak térni és különböző programokon tudnak részt venni.

Továbbra is minden korosztály részt vehet a Mustárházi programokon, rendeznek többek között kulturális eseményeket, koncerteket, nyelvi klubokat is.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Kohut Árpád

A diákpolgármester Péter János örül a modernizálásnak.

Szerintem a Mustárház azért jó, hogy megújult mivel eddig is fiatalokat is csábító hely volt, eddig nem is volt megújítva. Nagyon jó közösségi térnek számít Nyíregyházán nagyon sokan eljöttek, ugye itt működik a diák polgármesteri iroda is, ezáltal sok fiatalt bevonz a hely, nagyon sok gyűlést szoktunk itt tartani.

A beruházások elsődleges célja az volt, hogy az oktatási, kulturális és szociális intézmények elavult energetikai rendszerét korszerűsítsék, ezzel csökkentsék az energiára fordított költségeket, valamint visszaszorítsák az üvegházhatású gázok kibocsájtását.


Horváth Kíra