Beavatás – 5 fiatal csatlakozott a Nyíregyházi Rotary Clubhoz

5 fiatal csatlakozott hétfőn a Nyíregyházi Rotary Clubhoz. Az új tagok tiszteletére ünnepi ülést tartottak a Kállay Gyűjteményben, ahol letették az esküt. Az eseményen jelen volt a magyar Rotary Club kormányzója is.

A nyíregyházi Rotarynak két ifjúsági szervezete is van: az Earlyact és az Interact, melyek a világszervezet eszméit hivatottak tovább vinni a fiatalok körében. A világon Amerikán kívül Magyarországon alakult meg az első Earlyact Club, mely általános iskolás gyermekek csoportja. Városunkban több mint 30 tag tevékenykedik. Az Interactosok középiskolások, a nyíregyházi klub közel 20 tagot számlál.

„Earlyactosaink a Polio nevezetű programunkra készítettek eladandó játékokat, ajándékokat. Igen szép teljesítményt értek el. Emellett ajándékot gyűjtenek, állatmenhelyeket látogatnak, vakoknak tartanak felolvasást” – mondta el Petruska Erika, a Nyíregyházi RC elnöke.

Hétfőn 5 fiatalt avattak be ünnepélyes keretek között, a fogadalom előtti zenés műsort rotarys fiatalok adták. Az eseményen a magyarországi Rotary kormányzója is jelen volt.

„Nagyon büszke vagyok a nyíregyházi Rotary Clubra. Nagyon sok tagja van, akik hazai és nemzetközi szinten is komoly eredményeket érnek el. Diczkóné Untener Mónika vezeti az Earlyactot, Pénzes Mariann pedig a Polio+ programban jár élen. Nagyon örülök, hogy nemzetközi konferencián be tudtuk mutatni, hogy milyen ügyesek a nyíregyházi fiatalok. Nagyon sok kérdés érkezett, hogy hogyan működik a rendszer. Hiszen az Earlyact nem mindenhol ilyen fajsúlyos, mint itt Magyarországon” – nyilatkozta Kovácsné Gila Erzsébet, a Magyarországi Rotary Club kormányzója.

Az eseményen a vezetők beszámoltak a Rotary további programjairól. Idén házhoz megy a Mikulás, a támogatott iskolákba karácsonyi csomagot fognak eljuttatni. Decemberben a Bárcziba érkezik két budapesti színművész, a vendéglátást a szervezet tagjai vállalták magukra. A Rotary nemzetközi programja, a Foundation keretein belül a nyíregyházi tagság úgy döntött, nyertes pályázat esetén a Ridens iskolát támogatják 2000 dollár értékű eszközvásárlással.