Be kell érnünk azzal, hogy délutánra gyengülhet az eső
Fotó: Illusztráció

Szerda délutánig borult lesz az ég, majd a délnyugati, nyugati tájakon felszakadozhat a felhőzet. Fokozatosan gyengül a csapadékzóna, délutánra egyre nagyobb területen megszűnik a vegyes halmazállapotú csapadék, ezt követően elszórtan záporok alakulnak ki – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

(Forrás: OMSZ)

Az északi, északnyugati szelet a Dunántúl legnagyobb részén és a Zempléni-hegység körül viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, a nyugati, délnyugati megyékben a magasabb értékekkel. Késő estére 1 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

Este az ország nagyobb részén borult marad az ég, de a nyugati, délnyugati megyékben szakadozott lesz a felhőzet, akár derült időszakok is lehetnek. A Dunától keletre elszórtan vegyes halmazállapotú csapadék előfordulhat.

(Forrás: OMSZ)

Az északi, északnyugati szelet a Dunántúlon és északkeleten élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4 fok között alakul, gyenge fagy a kevésbé felhős délnyugati tájakon valószínűbb.

 

Forrás: hirado.hu