Balesetmentes buszváró

Augusztus 16-án ülésezett újra az Idõsügyi Tanács, ahol a pályázatok megvitatása mellett elégedettségüknek is hangot adtak. Biztonságosabb lett ugyan­is egy forgalmas buszváró a felújítás során, melyet megköszöntek az önkormányzatnak. A részleteket Fintor Ká­rolyné, az Idõsügyi Tanács titkára osztotta meg lapunkkal. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018. augusztus 24-i számában.)


„Ulrich Attila alpolgármester, az Idõsügyi Tanács elnökhelyettese a 2017. évi „Meséld el nekem... Élettörténetek Nyíregyházán” c. könyv kiadásának idõpontjáról tájékoztatta a tanács tagjait, mely a karácsonyt megelõzõ adventi ünnepeken várható. Majd megvitattuk a 2018. évi, változatlan címmel meghirdetendõ pályázat kiírását, amirõl elsõ alkalommal a Nyíregyházi Naplón keresztül fogjuk tájékoztatni az érdeklõdõket. Megtárgyaltuk az „Alkotó Idõsek” c. pályázat kiírását is. Az Idõsügyi Tanács döntése szerint bármilyen mûalkotással pályázhatnak Nyíregyháza város idõs emberei. A pályázati kiírás szeptember vége felé jelenik majd meg.

 

A kerékpárosok is figyeljenek

 

2017 végén az Idõsügyi Tanács kérelemmel fordult az önkormányzat Városfejlesztési és Városüzemeltetési Osztályához, hogy vizsgálják felül a városban lévõ autóbuszmegálló helyeket, és ahol lehetõség van rá, ott a kerékpárutat irányítsák az autóbuszváró mögé, hogy a buszra várókat ne veszélyeztessék a kerékpárosok. Néhány helyet meg is neveztünk, így a Korányi F. utcán az Északi Temetõ hátsó bejáratával szemben lévõ autóbuszvárót is. Napjainkra itt a kerékpárút az autóbuszváró mögé lett irányítva. Ezért az Idõsügyi Tanács köszönetét fejezi ki az önkormányzatnak. Ez a megoldás biztosítja azt, hogy az autóbuszról lelépõ, vagy az ott várakozó utasok ne legyenek balesetveszélynek kitéve. Ehhez most már az kell, hogy a kerékpárosok tartsák be a KRESZ szabályait és a számukra kijelölt útvonalon haladjanak.

A Móricz Zsigmond könyvtárban továbbra is folytatódik a hétfõi 14–16 óra közötti fogadóóra, várjuk a nyugdíjas társainkat véleményeikkel, javaslataikkal.”