Bajnokság a junioroknak
Három napon keresztül a szabolcsi megyeszékhelyen rendezték a junior sportlövő országos bajnokságot. A felnőttek után a korosztályos versenyre is rangos mezőny érkezett.

 Három hete még olimpikonok álltak lőállásba Nyíregyházán, az elmúlt hétvégén pedig a juniorok számára rendeztek országos bajnokságot. Komoly mezőny érkezett, és a házigazda NYPLE versenyzői is jól szerepeltek. Az olimpiai előtt Nyíregyházán edzőtáborozott a magyar válogatott. A fiatalok próbáltak tanulni a legjobbaktól. A bajnokság kapcsán a szövetség vezetői már a jövőről is tárgyaltak. Egy rangos nemzetközi versenyt szeretnének Nyíregyházára hozni.

- Egyeztettünk a város polgármesterével, és jobb helyszínt, mint a Continental Aréna, elképzelni sem tudunk a Hungarian Open számára. Nyíregyházán megpezsdült a sportlövő élet, nem véletlenül tartunk itt több országos bajnokságot is, és készült itt a válogatott az olimpia előtt. Számunkra az egyik legfontosabb feladat az ilyen vidéki bázisok megerősítése - mondta Sinka László a Magyar Sportlövő Szövetség főtitkára.

Dankó László