Bajnoki és utánpótlás torna

 

A Békéscsaba legyőzése után már a következő találkozóra készül a Nyíregyháza Spartacus. A csapat a Vác ellen játszik idegenben. Az ellenfél jelenleg a harmadik helyen áll, és három ponttal gyűjtött többet mint a Szpari.

- A Vác nem véletlenül áll a harmadik helyen a tabellán, két éve együtt dolgoznak, és masszív, stílusos csapat. Nálunk a mentalitással eddig sem volt probléma, legutóbb viszont szenvedéllyel játszott a csapat, és erre lesz szükség vasárnap is – mondta Lucsánszky Tamás vezetőedző.

A felnőttek mellett a fiatalokra is fontos meccsek várnak a hétvégén. Harmadik alkalommal léphetnek pályára az utánpótlás csapatok a Bozsik Kupán november 11-26. között. Négy korosztályban rendez tornát a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia. November 11-én az U8, november 19-én az U9, november 25-én az U10, november 26-án az U11 méri össze tudását. A környékbeli települések - Hajdúnánás, Nyírbátor - mellett a Loki és a Fradi korosztályos együttesei is neveztek egy-egy korcsoportban.

- Számunkra nem az eredmény fontos, hanem hogy neveljük a gyerekeket. Olyan játékosok váljanak belőlük, akikre később az első csapat is számíthat. Rangos mezőny érkezik a tornákra, neves ellenfelekkel találkozunk. December 9-10-én a 12-13 éves korosztálynak rendezünk egy minitornát, december 8-án pedig ismét megtartjuk a Continental Arénában a hagyományos Focikarácsonyt, melyen több mint háromszáz gyerek vesz részt – mondta Németh Károly a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik Akadémia szakmai vezetője.

A találkozókat a FILO Csarnok műfüves pályáin vívják a gárdák. A Szpari minden korosztályban két csapatot is indít.

 

Dankó László