Remek helyezések az NYVSC tájfutóitól
A nyári versenyszezont követően a szeptemberi rövidtávú bajnokságokon indultak a tájfutók.

 A Gyöngyösön megrendezett egyéni Rövidtávú Bajnokság délelőtti selejtezőjéből 4 versenyző került a délutáni „A” döntőbe, amely Gyöngyös belvárosában, zegzugos utcákon és udvarokon zajlott, komoly figyelmet követelve a versenyzőktől. A legjobb helyezést Sztojka Milán (13 éves) érte el, a 6. helyen végzett a 14 évesek (F14) kategóriájában. A lányok közül Tóth Nóra a 12. (N14), Balku Nóra a 15. helyen (N18) végzett.

Vasárnap Mátrafüredre költözött a tájfutó mezőny, ahol a Rövidtávú Váltóbajnokságot rendezték. Ennek a váltóversenynek a lényege, hogy két fiú és két lány fut egy váltóban, és mindenkinek hibapont nélkül kell teljesítenie a pályáját ahhoz, hogy a váltó eredményes legyen. A szakosztály mindkét utánpótlás kategóriában indított váltót. A 14-es kategóriában 29 váltó indult, az NYVSC első futója – Tóth Nóra – a 3. helyen hozta a váltót, a másodiknak futó Sztojka Milán remek futással a második helyen érkezett a váltóhelyre. A harmadik és negyedik futó – Balku Levente és Bagoly Luca végül az ötödik helyre hozták be a váltót. Ez igen komoly eredmény, hiszen sok nagy klub váltója előtt végeztek. A 18-as kategóriában a Balku Nóra, Molnár Patrik, Bagoly Ferenc, Tóth Johanna összetételű váltó eredményesen teljesítette az összes pályát, reméljük jövőre sokkal rutinosabban, már komolyabb eredményt fognak elérni.
A rövidtávú versenyek után ismét az erdei versenyek kerültek előtérbe az októberi bajnokságok előtt. Az Aggtelek közelében, a szlovákiai Szilicén megrendezett szlovák normáltávú bajnokságon a szakosztály két utánpótlás korú versenyzőt indított. Sztojka Milán valamennyi szlovák ellenfelét megelőzve megnyerte a versenyt, melyet a 2012. évi világbajnokság terepén rendeztek. Tóth Nóra a 6. helyet szerezte meg. Mindketten dicséretet érdemelnek a futásukért.

Az október a hazai tájfutásban az erdei bajnokságok hónapja.

A Normáltávú Egyéni Bajnokságot az idén Csákberény térségében rendezték, a fizikailag és technikailag nehéz pályákon több esélyes versenyző is hibázott, néhány kategóriában nagy időkülönbségek alakultak ki az élcsoportokban is. Ez a verseny Tóth Nóra számára sikerült a legjobban, egy biztos futással a 8. helyet szerezte meg. Sztojka Milán ezen a napon nem tudta azt hozni, amit eddigi eredményei alapján elvártunk, a 69 indulóból a 20. helyet szerezte meg. Molnár Patrik a magyar és román válogatottakkal tűzdelt erős mezőnyben egy kisebb sérüléssel is a középmezőnyben végzett.
Az Országos Csapatbajnokságon egy váltóval álltunk rajthoz F16 kategóriában (Sztojka Milán, Bagoly Ferenc, Szentmiklóssy Bálint összeállításban). Ezen a versenyen az eddig megszokottól eltérően 1:15000 méretarányú térképpel futottak, ami nehezítette a térképolvasást. Az esőzések miatt közel 4 km-es rajtmenet várt a versenyzőkre a futás előtt. Molnár Patrik sérülése miatt tartalékosan felálló váltónktól a hibapont nélküli futást vártuk el. A gyerekek ezt az elvárást teljesítették, 13. helyen végeztek.
A tájfutó szezon lassan a végéhez közeledik, Nyírturán rendezik a Keleti Tájfutó Napok tájfutóversenyt november első hétvégéjén, majd egy debreceni és miskolci versennyel fejezzük be a tájfutó versenyszezont.
A szakosztály ezúton is szeretné megköszönni az idei munkájához nyújtott támogatást Nyíregyháza Város Önkormányzatának, a Fémszerkezet Kft-nek és a Nyírerdő Zrt-nek.