Bajnoki cím és további érmek!

Magyar bajnok lett Szikszai Róbert és Boros Bence, Kerekes Dóra ezüstérmes,Nyisztor Petra harmadik helyen végzett. 

Pénteken délután elkezdődött Budapesten a kétnapos 128. Atlétikai Magyar Bajnokság. Már az első nap jól indult a Nyíregyházi Sportcentrum atlétáinak. A női diszkoszvetésben hirdettek először bajnokot az új Nemzeti Atlétikai Központban.  Márton Anita szezonbeli legjobbjával nyerte a versenyt 54.73, mögötte a Nyíregyházi Sportcentrum atlétája Kerekes Dóra, 53.18-cal lett a második, a  harmadik helyen pedig Váradi Krisztina végzett  45.34-gyel. A Sportcentrumos Hanász Erika 10. lett 33.59-cel. 


A férfiak diszkoszvető számát a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzője Szikszai Róbert nyerte 59.59-cal, megelőzve Huszák Jánost (55.79) és Csontos Mártont. (54.31). A nyíregyházi Káplár János pedig a negyedik lett 54.29-cel. 
A női hármasugrásban nyíregyházi bronzérem született. Nyisztor Petra 12.56-tal állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Dr. Abiwu Türk Bettina ugyanebben a számában a nyolcadik helyen végzett. 
A női 1500 méteres számban a Nyíregyházi Sportcentrum színeiben versenyző K.Szabó Gabriella volt érdekelt, aki szoros mezőnyben épphogy lecsúszott a dobogóról, 4:29,63-mal negyedik lett. 
A férfiak magasugrót számában nyíregyházi színekben Bakosi Péter indult, akinek a 2.12 méteres ugrása a negyedik helyre volt elegendő. 
A nap zárásaként a férfiak 100 méteres számában hirdettek bajnokot. Boros Bence már az előfutamok során remek eredményt futott és nem volt ez másként sem az esti döntő során, ahol 10.50-nel a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel.