Bajnokavatás a stadionban
Megnyerte a labdarúgó NB III-as bajnokságot a Nyíregyháza Spartacus. A csapat utolsó mérkőzését vasárnap vívja a Hatvan ellen. A találkozón a brazil világbajnok, Edú végzi el a kezdőrúgást.

Igazi ünnepnap lesz a vasárnap a Városi Stadionban. Már 16 órától elindul a program, amikor a brazil világbajnok, Edú oszt autogramokat. 18 órától fúvósok koncertje és mazsorettek bemutatója után a legendás labdarúgó végzi el a kezdőrúgást a Szpari Hatvan elleni meccsén. A Nyíregyháza már két fordulóval ezelőtt megnyerte a bajnokságot, és feljutott az NB II-be. A szakmai stáb számára az egyik legnagyobb kihívást az jelentette, hogy az együttes az élvonalból történt kizárás után ne szürküljön bele a harmadosztályba.

– Egy csapat életében mind a szakmai, mind a mentális felkészítés sokat jelent. Utóbbi nagyon fontos a mi életünkben, ebben a szezonban pedig hatványozottan az volt. A vasárnap ünnepnap lesz, az egész éves munkánk megkoronázása – mondta Balogh László pályaedző.

A keretből Harsányi Zoltán, Törtei Tamás és Szécsi Márk is sérült, ők biztosan nem léphetnek pályára. A legutóbbi meccseken Perger Bence védett. A kapus nem kapott gólt, és miközben alig volt védeni valója, egy-egy ziccernél nagyot kellett hárítania.

– Egy kapusnak mindig azért nehéz a dolga, mert lehet, hogy csak egy lövés megy kapura egy találkozón, de azt meg kell fognia. Ez lehet a 16. vagy a 88. percben is, teljesen mindegy. Az, hogy nem kaptam gólt, a középpályának és a védelemnek köszönhető, mert olyan jól működött, hogy ritkán jutott el az ellenfél a kapunkig. Én már második alkalommal lettem bajnok a Szparival, hiszen tagja voltam a 2014-es együttesnek is, igaz, akkor csak a kispadra ülhettem le, most viszont védhettem is – mondta Perger Bence kapus.

A vasárnapi mérkőzés után egy ünnepség kezdődik a stadionban. Ekkor kapják meg a játékosok az aranyérmeket, majd hétfőtől szabadságra mennek. A felkészülés június 23-án kezdődik.

Dankó László