Bajnok juniorok!

Felért a csúcsra a Nyíregyházi Sportcentrum junior kosárlabda együttese. A csapat azok után, hogy két éve a kadett bajnokságon nem állhatott dobogóra, most magabiztosan nyert minden mérkőzésen, és aranyérmes lett.

- Két évvel ezelőtt az első találkozón veszítettünk, ezért fontos volt, hogy most a nyitómeccsen legyőzzük a Vasast. Ez sikerült, és akkora lökést adott, hogy meg sem álltunk az aranyéremig – mondta Pethő Ákos a Nyíregyházi Sportcentrum edzője.

Az együttesből több játékos is különdíjat kapott. A debreceni finálé legértékesebb kosarasának Mokánszki Mátét választották a szakemberek.

- Meglepődtem, de nagyon jól esett. Az egész csapat érdeme hogy ilyen eredményt értünk el - mondta Mokánszki Máté játékos.

A torna válogatottjába Fazekas Csaba is bekerült. A nyíregyházi játékos bár nemrég a korosztályos válogatottal is szép sikert ért el, ezt tartja eddigi pályafutása csúcsának.

- Bátran mondhatom, hogy ez pályafutásom csúcsa. Bár az EB-n a negyedik helyen végeztünk, nem sikerült a feljutás, erre a junior bajnoki címre viszont nagyon büszke vagyok - mondta Fazekas Csaba játékos.

Demeter Ádámot a csapat legjobbjának választották a junior döntőben. A csapatkapitány szerint sokat számított, hogy a felnőtt kerettel együtt készülnek hónapok óta.

- Fizikálisan is sokat erősödtünk, és a felnőtt bajnokság tempója is mást, ebből sokat profitálhattunk a junior döntőben – mondta Demeter Ádám csapatkapitány.

Az eredménnyel a játékosok saját korosztályukban felértek a csúcsra. A jövőben a Nyíregyháza Blue Sharks NB-I/B-s együttesével szeretnének jó eredményeket elérni.

Dankó László