Az utóbbi 30 év legnagyobb iskolafejlesztési programja zajlik országszerte

Elengedhetetlen az oktatási rendszer fejlesztése a sikeres jövőnk szempontjából, amit a magyar kormány meg is tesz – fogalmazott dr. Szabó Tünde, az egyes számú választókerület FIDESZ-KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltje.


Az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára hétfői sajtótájékoztatóján kiemelte: az uniós átlag feletti támogatási rendeszünk van, s most az utóbbi 30 év legnagyobb mértékű kormányzati iskolafejlesztési programja zajlik, ennek keretében 81 milliárd forint támogatásból közel 400 településen 527 iskolát korszerűsítenek. Dr. Szabó Tünde azt mondta, a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztési Program keretében tanuszodákat, tornatermeket, tantermeket fejlesztenek, építenek országszerte. Az országgyűlési képviselőjelölt utalt arra, hogy kormányzati szándékból kiszélesítették a tudáshoz való hozzáférést, ingyenessé tették a kilencedik évfolyamig a tankönyvellátást, növelték a pedagógusok anyagi megbecsülését és kiszámítható életpályamodellt alakítottak ki számukra. A sajtótájékoztatón a képviselőjelölt mellett Halkóné dr. Rudolf Éva, a Fidesz városi elnöke kiemelte a XXI. századi infrastruktúrával rendelkező Nyíregyházi Egyetem szerepét, amely komoly pályázatokat nyer és egyre több céggel partnerségben ad teret a piaci igényeknek megfelelő képzéseknek. Dr. Szabó Tünde, aki maga is tanít egyetemen, úgy fogalmazott: a felsőoktatásban dolgozó oktatók három éves béremelési programja is erősíti anyagi, erkölcsi megbecsülésüket. Egyben hangsúlyozta a Nyíregyházi Egyetem fontos szerepét, melynek vezetőivel is találkozott.

Dr. Szabó Tünde országgyűlési képviselőjelölt (1. sz VK, Fidesz-KDNP) elmondta:

Mi itt Nyíregyházán nagyon jó helyzetben vagyunk, hiszen saját felsőoktatási intézményünk van szerteágazó képzési területekkel, és jól képzett, elhivatott oktatókkal. A Nyíregyházi Egyetem erős bázisa a térség fiataljainak, hiszen nem kell más városba menniük, reméljük, hogy az ő igényeiknek megfelelően tudunk elindítani a jövőben is akár szakokat – ezt is átbeszéltük a rektor asszonnyal. Nagyon nagy igény van erre, úgyhogy az egyetem tovább fogja fejleszteni ezeket a képzési köröket.