Az uruguayi játékos duplázott Nyíregyházán

A MARSO Tenisz Centrumban egymás utáni héten két ITF nemzetközi tenisz versenyt szerveztek, amelynek az első hetén az uruguayi Franco Roncadelli diadalmaskodott. A második 15.000 dollár összdíjazású versenyt 2024. június 17-23. között tartották és az ITF MEN'S WORLD TENNIS TOUR nyíregyházi állomása volt. 

A 2024. június 17-23. közötti versenyre is egy nagyon erős mezőny alakult ki és sokan itt maradtak az előző heti versenyt követően. A főtáblára 32 játékos fért fel, a selejtezőn pedig 64-es tábla volt. A győztes a pénzdíjon felül 15 ATP ponttal is gazdagabb lett. Közel 20 ország teniszezői képviseltették magukat az egy hetes versenyen, Indiától Argentináig, Brazíliától Európáig, hiszen a kontinensről is számos versenyző érkezett.
A nevezők között jelenleg a legmagasabban rangsorolt játékos a román Dan Alexandru Tomescu (543. az ATP ranglistán) volt, de közel tucatnyi magyar játékosnak is lehetett szurkolni. Ha pedig a két versenyt egyben nézzük, akkor összesen 32 magyar kapott lehetőséget a szereplésre Nyíregyházán az egyéni és páros versenyszámokban.

Ami a legnagyobb izgalmat hozta a versenyen, hogy három hazai teniszező is negyeddöntőbe jutott a MARSO Nyír 1 Open ITF M15-ös versenyen. Amíg a szervezőknek a korábbi héten az özönvízszerű esővel gyűlt meg a bajuk, a mostani versenyen már a kánikula és a szél jelentette a legnagyobb kihívást a játékosoknak. Meg is érte személyesen megnézni a mérkőzéseket, hiszen két magyar játékos is szívébe zárta Nyíregyházát, hiszen itt szerezte meg Kis Balázs Rafael valamint Hornung Gábor is életük első ATP pontját. Utóbbi pedig szépen menetelt is előre, igazi meglepetést okozott, hiszen a selejtezőből érkezett magyar a 4. kiemelt cseh játékost, Dominik Kellovskyt is legyőzte, aki előző héten a döntőt játszotta. Az elődöntőben azonban az első helyen kiemelttel került össze Hornung Gábor, aki 7-6 (5) 6-4 arányban legyőzte a magyar teniszezőt. 

A június 23-i döntőt végül a 2. helyen kiemelt és az előző heti versenyt megnyerő uruguayi Franco Roncadelli nyerte az 1. helyen kiemelt román Dan Alexandru Tomescuval szemben 7-6 (3), 6-1 eredménnyel. A páros döntőt szombaton játszották, ahol magyaroknak is lehetett szurkolni, hiszen a Boros Attila, Kisantal Botond páros szép eredményekkel érkezett a fináléba, ahol azonban a szlovák Karol Milos és a brit Shaw Michael páros győzött.