Az ötödik mérkőzés dönt
Fotó:Kohut Árpád

A negyedik felvonás következett a a női röplabda Extraliga negyeddöntőjében. 

Az első játszmát a vendégek kezdték jobban, és 3-4 után több pontot is szereztek egymás után. Próbálta időkérésekkel megtörni a fehérváriak lendületét Adrian Chylinski, de nem sikerült, így cserékkel próbálkozott. A szett második felében már stabilabban játszott a csapat, de a játékrészt a vendégek nyerték. 

A második felvonásban is hasonló volt a forgatókönyv. Hazai oldalon főleg Ivana Jeremic volt hatékony, míg a vendégeknél többen is jó teljesítményt nyújtottak. A szett felénél öt pont volt a hátrány, és nem sikerült azt ledolgozni a végéig, így ezt a játszmát is MÁV Előre nyerte. 

A harmadik szettben a meccs legszebb labdamenetét láthatta a szép számú közönség, melyet a mieink nyertek. Ez pedig feltüzelte a csapatot, mert nem ismertek elveszett labdát. Asly Antivero is hatékonyan támadott, a végén pedig Nina Kocic szerzett fontos pontokat, és szépített a Fatum. 

A negyedik játszma óriási csatát hozott, de tartott a lendületünk, és 15-9-re vezettünk. A folytatásban viszont öt pontot szerzett zsinórban a fehérvári csapat, és hatalmas csata folyt a pályán. Tóth Fruzsina nagyokat mentett, de a hajrára egyenlítettek a vendégek, és az első meccslabdájukat értékesítették, így 3-1-re megnyerték a találkozót. 

A párharc állása 2-2, a mindent eldöntő mérkőzést kedden rendezik Székesfehérváron. 

Fatum Nyíregyháza – MÁV Előre Foxconn 1-3 (-17, -18, 21,-23) 

Nyíregyháza: Kocic 15, Carabali 6, Galvao 2, Jeremic 15, Nagy S. 5, Szabó L.2

Csere: Tóth F. (liberó), Antivero 15, Földi 3, Farkas G.

vezetőedző: Adrian Chylinski

MÁV Előre: Dvoracek 22, Király-Tálas 3, Pallag 13, Matos 11, Vacsi 9, Andersson 10

Csere: Kovács, Tóth J.(liberók), Markovic 8, Ventura 1, Michalewicz

vezetőedző: Lukasz Przybylak

Adrian Chylinski: - Nagyon szomorú vagyok, és dühös. Ez a hozzáállás és karakter amit ma a játékosok mutattak kevés egy bajnoki negyeddöntőben. Az első két játszmában szégyen volt amit nyújtottunk. Nem adjuk fel, készülünk a keddi meccsre, de sokkal jobb hozzáállásra van szükség.