Az ország minden részéről érkeznek
Folyamatosan érkeznek a nevezések a strandfoci tornára. Július közepén 36 csapat részvételével zajlik az esemény a sóstói strand területén.

Július 16–19. között benépesül a sóstói strand homokos pályája. A nemzetközi mérkőzések rendezésére is alkalmas létesítményen ezúttal strandfoci tornát tartanak, 42 csapat részvételével. 36 férfiegyüttes mellett 6 női gárda is rajthoz áll, és bár még alig került meghirdetésre a viadal, a helyek többsége már betelt. Az ország különböző pontjairól érkeztek nevezések.

– Budapestről vagy éppen Sződről is érkeznek együttesek, és a szomszédos megyékből is szép számmal neveztek csapatok. A Fatum Property Kupa egyik fő célja is az, hogy több napot töltsenek itt a résztvevők, ismerjék meg Nyíregyháza és Sóstó nevezetességeit. Nem véletlen, hogy már tavaly is elkísérték a családtagok is a játékosokat, és egy hétig Sóstón pihentek – mondta Dajka László, a Nyíregyházi Sportcentrum szervezője.

Több olyan játékos is pályára lép majd, akik a válogatottban is szerepelnek. A szervezők szeretnék vendégül látni a nemzeti csapatot egy felkészülési meccs kapcsán, és a szövetség vezetői már látták a sóstói helyszínt, így nem kizárt, hogy rövid időn belül válogatott strandfocimeccs is lehet Nyíregyházán.

D. L.