Az OGEX Nyíregyházát is beveszi – A vármegye székhelyére is eljut szeptember 21-én az Országos Gaming Expo!

Dübörög tovább az Országos Gaming Expo, vagyis az OGEX 2023-as idénye! Székesfehérvár, Zalaegerszeg, Szombathely és Debrecen után Nyíregyházára is ellátogat.

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye központjában is lehetséges lesz különböző offline és online játék, társasjátékok, valamint érdekes felmérések kipróbálására! Várunk mindenkit szeptember 21-én, csütörtökön 10 és 18 óra között a Nyíregyházi Egyetem B épületében, a Kodály teremben!

Nyíregyháza Magyarország hetedik legnagyobb városa, amely 1990-ben kapta meg a megyei jogú város rangját. Bár nem rendelkezik olyan gazdag és régre visszanyúló történelemmel, mint az eddig látogatott városok, cserébe viszont sokkal dinamikusabban fejlődött. Bár már 1209-ben is tesznek róla említéseket különböző fejlesztések, több mint 500 évvel később vált jelentős várossá, amikor gróf Károlyi Ferenc 1753-ban kiváltságokat ígért az ide költözőknek. Nem sokkal később, 1786-ban mezőváros lett, 1824-ben kiváltotta magát a földesúri terhek alól, 1876-ban már a vármegye székhelye.

Ne hagyd ki az állatparkot és Sóstót sem!

Ennek már majdnem több mint 200 éve, Nyíregyháza pedig igazi nagyvárossá nőtte ki magát ez idő alatt. Egyik legnagyobb nevezetessége a Nyíregyházi Állatpark, amely több mint 500 különleges fajt számlál, és egy európai szinten elismert állatkert – háromszor egymás után lett a kontinens legjobbja. Ha meglátogatjátok a vármegyeszékhelyet az OGEX miatt, mindenképp nézzétek meg a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházat, a Sóstót, és természetesen az állatparkot! Nyíregyházának emellett nagyon fontos a sport, gondoljunk csak a Nyíregyháza Spartacus FC-re, azonban a tavalyi OGEX előtt a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. beszámolt arról, hogy az e-sport és a gaming is egyre népszerűbb Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében – gyere el, és éld át első kézből az OGEX-en!

Az OGEX-ről

Az Egymillióan a Magyar Esportért Egyesület (Esportmilla) által szervezett Országos Gaming Expo (OGEX) egyesíti a vármegyék e-sportolóit, videójátékosait és a gaming világ iránt érdeklődőket. A pandémia végén, 2022-ben indult útra az OGEX, amelynek célja a játékiparban és technológiai innovációkban rejlő újdonságok bemutatása, melyet egyedülálló módon, egy „roadshow” keretében szervezték meg, s így a kezdeményezés elérte Magyarország összes nagyvárosát.

A legújabb gaming és e-sport trendek

Ahogy tavaly, az OGEX idén is szélesebb közönséghez juttatja el a legújabb gaming és e-sport trendeket. A 2023-as eseménysorozat helyszínein a látogatók autószimulátorok, VR eszközök és retró játékok mellett meglátogathatják az OGEX gamer múzeumát, cosplay bemutatókat követhet nyomon, valamint az edukációs aktivitásokkal és a helyszíni előadásokon belátást nyerhet a gaming és az e-sport mélyebb szegleteibe is. Az OGEX helyi rendezvényein az egyes vármegyeszékhelyek lokális klubjai és egyesületei is részt vesznek, így a különböző vármegyék lakói közelebb kerülhetnek a helyi közösségekhez, ezáltal segítve a hazai gaming és e-sport kultúra további fejlődését.

E-sport kihívás

Idén az e-sport kihívást a Rocket League egyéni versenye adja majd, ugyanis az OGEX 2023 E-sport OPEN-t ebben a versenyjátékban rendezik meg. Az online selejtezőket követően a játékosok a területi döntőkben mérik össze tudásukat, az egyes vármegyék legjobbjai pedig a november végén rendezett budapesti nagydöntő során küzdhetnek meg egymással a dicsőségért. A Rocket League verseny a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) kiírása alapján valósul meg, a közvetítés, valamint a tudósítás pedig az Esport1 stábjának köszönhetően jön létre.

Ingyenes, regisztrációhoz kötött

A rendezvény idén is ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. További információt az eseményről, a helyszínekről, a programokról és a Rocket League versenyről a megújult OGEX weboldalon találnak az érdeklődők.