Az évtized nyíregyházi meccse - a belga bajnok érkezik kedden az Arénába

 A belga bajnokot fogadja kedden a női röplabda CEV Kupában a Fatum Nyíregyháza. Az elmúlt évtized legrangosabb nyíregyházi vonatkozású sporteseményén remélhetőleg sok néző lesz. Mindez a játékosoknak komoly segítséget jelent.

- Egy-egy pontnál, főként kiélezett szituációban komoly erőt ad a szurkolók buzdítása. Én nagyon szeretek sok néző előtt játszani, remélem megtelik kedden az Aréna - mondta Villám Lilla játékos. 

A buzdításra szükség lesz, mivel a Beveren hatszor annyi pénzből gazdálkodik mint a Nyíregyháza, és rengeteg válogatott játékossal rendelkezik. Ők a Bajnokok Ligájában szerepeltek, de a holland bajnok nagy csatában búcsúztatta őket. Bár a belgák számítanak esélyesnek, a Fatum szeretne meglepetést okozni.

- A saját játékunkat kell játszanunk, és meglátjuk ebből mit enged az ellenfél. Egy magas szerkezetű csapat érkezik, komoly játékerőt képviselnek. Sajnos nálunk Szombathelyi Szandra, Vacsi Evelin és Isis Francesco nem egészséges, rájuk várhatóan nem számíthatok kedden - mondta Horváth András vezetőedző.

A találkozó tétje a legjobb 16 közé jutás. A párharc két meccsen dől el, az első találkozót december 12-én este hat órától a Continental Arénában rendezik.

Dankó László