Az Év polgárőr egyesülete lett a Jósavárosi Polgárőr Egyesület

Miniszteri elismerésben részesült és az Év polgárőr egyesülete kitüntető címet vehette át a Jósavárosi Polgárőr Egyesület képviseletében Turóczi Kinga, az egyesület elnöke március 14-én, Budapesten. A díj annak az áldozatos munkának az elismerése, amelyet a polgárőrség tagjai tesznek nap mint nap a köz érdekében, a Jósavárosban.

A nyíregyházi Jósavárosi Polgárőr Egyesületet az Év polgárőr egyesületének választották március 14-én, Budapesten a nemzeti ünnep alkalmából. Az eseményen a 2023-as évben kiemelkedő teljesítményt nyújtó polgárőrök és egyesületek munkáját jutalmazták. A miniszteri kitüntetés méltó elismerése annak a kitartó munkának és elkötelezettségnek a közösségi biztonság és a bűnmegelőzés terén, amelyet a szervezet képvisel. Az „Év polgárőr egyesülete” kitüntető címet a szervezet képviseletében Turóczi Kinga, az egyesület elnöke vette át.

„Óriási büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a 2023-as évben a Jósavárosi Polgárőr Egyesület részesülhetett az Év polgárőr egyesülete kitüntető címben. Ez egy nagyfokú elismerés a polgárőrségünk számára, illetve egy óriási motiváció a polgárőr tagok részére, akik nap mint nap fáradtságot nem kímélve igyekeznek szolgálatot ellátni a területünkön, illetve különböző rendezvényeket is biztosítva segíteni az itt élők közbiztonságát

– mondta Turóczi Kinga, a Jósavárosi Polgárőr Egyesület elnöke. A jelenleg közel 30 fős tagsággal működő egyesület idei elsődleges célja a toborzás, illetve a fiatalok megszólítása. Az elnök elmondta, az összes nyíregyházi szakközépiskolával együttműködésük van és sok közösségi szolgálatot teljesítő diák megfordul náluk, akik közül jó néhányan ifjú polgárőrként tevékenykednek tovább. 18. életévük betöltését és sikeres polgárőr vizsgát követően pedig teljes jogú tagként teljesíthetnek szolgálatot. Nagy Szabina önkormányzati képviselő, aki polgárőrként is erősíti az egyesület csapatát, elmondta, óriási öröm és büszkeség mind a jósavárosiak, mind a polgárőr egyesület számára az országos elismerés.

„Nagyon sokat tesznek a tagok azért, hogy Jósavárosra odafigyeljenek. Ismerem a tagok nagy részét, azért is, mert én is polgárőr vagyok. Ha szabadidőnk engedi, akkor mindenki önkéntesen végzi azt a feladatot, amit úgy érez, hogy kötelessége és vállalnia kell. 2019 év vége óta vagyok kapcsolatban a Jósavárosi Polgárőr Egyesülettel, az akkori elnökkel is már nagyon jó kapcsolatot ápoltunk és a mostani elnök asszonnyal is”

hangsúlyozta Nagy Szabina önkormányzati képviselő. A képviselő hozzátette, rendszeresen egyeztet a polgárőr szervezet tagjaival, hogy megvitassák a város biztonságával, közrendjével és más fontos ügyekkel kapcsolatos kérdéseket, amelynek eredményeként hatékonyabb intézkedéseket és kezdeményezéseket hoznak létre a közösség javára. Mint fogalmazott, a kiváló partnerség és együttműködés példaértékű, amely a közösség biztonságának előmozdítására és az intézkedések hatékony végrehajtására összpontosít.