Az év legvidámabb sportos programja

Csütörtökön megkezdődött a 10. Hübner Strandröplabda Fesztivál. Nyíregyháza belvárosában építették fel a pályát, és az amatőr versenyre több mint harminc csapat nevezett. Esténként gálamérkőzéseket rendeznek. 

Elkezdődött Nyíregyházán a jubileumi, 10. Hübner Strandröplabda Fesztivál. Az amatőr, pénzdíjas verseny összdíjazása 900 ezer Ft, és óriási volt az érdeklődés. Már napokkal a nevezési határidő lejárta előtt le kellett zárni a jelentkezést, mert betelt a létszám. 

- 33 csapat nevezését tudtuk elfogadni, és nagyon sok csapat jelentkezett. Vannak a játékosok között profi múlttal rendelkezők is, és az ország távolabbi pontjairól is jönnek együttesek - mondta Erdősné Balogh Erika szervező. 

A tornát hagyományosan a házigazda Hübner és a Városháza csapatainak meccse nyitotta. Korábban ötször az önkormányzat, négyszer a Hübner nyert. 

- Természetesen szeretnénk győzni, de ennél sokkal fontosabb, hogy ez az esemény is bizonyítja, hogy milyen jó a viszony az önkormányzat és a városban működő cégek között - mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. 

A mostani találkozón végül a Városháza nyert, így a párharc állása 6-4-re módosult. A nyitónapon aztán Nyíregyháza intézményei, cégei csaptak össze. Óriási csatát vívott egymással többek között az Állatpark, a Szakképzési Centrum, a Színház és a Sóstó Gyógyfürdők Zrt. Végül a győztes a tavalyi címvédő Kórház lett. Pénteken már elkezdődött az amatőr versenysorozat, este pedig újabb gálameccsek jönnek, ezúttal a nyíregyházi sportklubok mérik össze erejüket. Szombaton is strandröplabda mérkőzéseket rendeznek a nap során, este a nyíregyházi nagy cégek csapnak össze, vasárnap délelőtt pedig 10 órától családi programmal várják a városlakókat a szervezők. 

Kapcsolódó galéria

Hübner Strandröpi - Jubileum 2024