Az európai parlamenti választás tétjéről beszélt Deutsch Tamás Nyíregyházán

Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője, egyben listavezetője volt dr. Kovács Ferenc polgármester és dr. Vinnai Győző, Nyíregyháza országgyűlési képviselőjének beszélgetőpartnere a Polgári Esték sorozat keretében kedden, melyet megelőzően sajtótájékoztatót tartottak.

Deutsch Tamás az eseményen hangsúlyozta, közeleg április 20-a, az európai parlamenti és önkormányzati választások hivatalos kampányának rajtideje, melynek soha nem volt még ekkora tétje. Olyan sorskérdések dőlnek majd el, amelyek meghatározzák hazánk és a magyar polgárok életét. Kiemelte, a tét az, hogy megerősödnek-e végre az európai közéletben és a politikában is a békepárti erők, akik nem a háborús uszítás nyelvén beszélnek, hanem békepártiak, tehát az ukrajnai háború azonnali befejezése és béketárgyalások mellett állnak, valamint következetesen utasítják el az illegális migrációt, és a Brüsszel által erőltetett gender ideológia őrületet.

„Az európai parlamenti választás tétje az, hogy megvédjük a magyar nemzeti szuverenitást a Brüsszelből érkező nyomásokkal szemben, és megtartsuk az önrendelkezés jogát a hazai ügyekben. Fontos, hogy ne külső parancsok, hanem a magyar emberek szabad döntése alapján alakítsuk jövőnket. A magyar polgárok tisztában vannak ezzel a téttel, és a következő hetekben nagyon kemény – sok tízezer fideszes és kereszténydemokrata aktivistát mozgósító – kampányt folytatunk annak érdekében, hogy június 9. után elmondhassuk: öt európai parlamenti választás, öt Fidesz-KDNP győzelem, és a magyar győzelem az európai jobboldali konzervatív, szuverenista erők megerősödéséhez tudott hozzájárulni

emelte ki Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője.