Az első tavaszi siker!

A harmadik mérkőzését vívta tavasszal a Nyíregyháza Spartacus.

Nyíregyháza Spartacus - Mosonmagyaróvár 1-0 (0-0)
Városi Stadion 1200 néző
Jv: Nazsa Tamás (Punyi, Márkus)

Nyíregyháza: Hermány - Ur (Szokol 68.p), Dvorschák, Rubus, Törtei - Kónya,Kártik, Rudolf(Tamási 78.p) - Sinanovic, Szécsi (Holdampf 85.p), Takács
vezetőedző: Véber György

Mosonmagyaróvár: Tarczy - Bohner (Kószás 57.p), Deák, Koszó, Galambos(Jasarevic 74.p), Lázár, Németh (Katona 69.p), Schmatovich, Czár, Darázs, Laki
vezetőedző: Király József

A 4. percben Rudolf lövése jelentette az első veszélyt, de fölé szállt a labda. Kártik szólója jelentett veszélyt, majd Rudolf szabadrúgását védte Tarczy, a kipattanó után Takácsot lökték meg, elmaradt a büntető. Az első negyedóra Szpari fölényt hozott, de nem sikerült gólt szerezni. A 18. percben Schmatovich próbálkozott egy lövéssel, de jócskán fölé ment a labda. A 27. percben óriási helyzet maradt ki, Kártik Bálint löhetett tisztán középen, de nem találta el a kaput. Rudolf próbálkozott kapásból egy támadás végén, fölé szállt a labda, majd a legnagyobb vendég lehetőség maradt ki, Németh lőtt közelről mellé egy beadás után. Az első félidő nagy küzdelmet hozott, és mindkét kapu előtt volt helyzet, gól azonban nem esett. A második félidő azonnal hazai helyzettel indult, Sinanovic lőtt alig mellé. Egy perc múlva megint Sianovic lőtt, ezt fogta Tarczy. A 48. percben Szécsi Márk lépett ki egyedül középen, szabálytalanul szerelték, 11-es! A büntetőt Rudolf Gergely értékesítette, 1-0.

Újabb helyzetek, előbb Takács lőtt, majd Kártik próbálkozott. A 65. percben egyenlíthetett volna a vendég együttes, de Hermány Bence bravúrral védett egy közeli lövést. Egy szöglet után Rubus bólintott, védett a vendég kapus. A folytatásban mezőnyjáték folyt, enyhe hazai fölénnyel. Több gól nem esett, a Szpari megnyerte a találkozót!

Véber György vezetőedző: Baróti Lajos azt mondta, abból az együttesből lehet jó csapat, mely ilyen körülmények között, ilyen helyzetben tud mérkőzést nyerni. Nagyon fontos volt számunka a siker, bár a minőség még nem volt az igazi. Ez a mai győzelem a küzdelemnek köszönhető. Fontos volt, hogy ne kapjunk gólt, elől pedig tudtam, hogy eredményesek leszünk.

Dankó László
(Fotó:
 Trifonov Éva)