Az első idegenbeli bajnoki az évben - Dorogra utazik a Nyíregyháza Spartacus a hétvégén

Dorogon lép pályára a második tavaszi mérkőzésén a Nyíregyháza Spartacus. A Szparira nehéz mérkőzés vár, mivel a házigazda a kiesés elkerüléséért harcol. A találkozót vasárnap rendezik. 

12. alkalommal találkozik egymással vasárnap a Nyíregyháza és a Dorog.  5 alkalommal nyert eddig a Spartacus, háromszor lett döntetlen, háromszor pedig a dorogiak örülhettek a lefújás után. A Buzánszky Jenő stadionból jók a legfrissebb emlékek, 2019. decemberében 3-0-ra győzött a Nyíregyháza idegenben. Ősszel 1-1-re végeztek a csapatok a Városi Stadionban, Fodor Ferenc lőtte a Szpari gólját. 

- Emlékezetes mérkőzés volt, mert a táborunknak akkor volt a születésnapja. Nagyon nehéz találkozó volt, és most sem számítok könnyűre. Kiegyenlített a mezőny, de a három pontért utazunk vasárnap Dorogra - mondta Fodor Ferenc csapatkapitány.  

A Dorog FC a DEAC legyőzésével kezdte a tavaszt, és próbálnak elkerülni a veszélyzónából. A Szpari a Soroksár ellen lépett pályára az első 2021-es tétmeccsen, és 0-0 lett a végeredmény. Várhatóan nem csak az ellenféllel, a mély talajjal is meg kell majd küzdenie a játékosoknak Dorogon. 

- Beindul a nagyüzem a bajnokságban. A heti edzésmunka rendben volt, sokat tudtunk igazi füvön gyakorolni, ami sokat jelent, de ahogy most látjuk, ismét mély talaj vár ránk Dorogon, ez nem könnyíti a játékosok dolgát. Ősszel megszenvedtünk velük, kontrából vezetést szereztek, és csak a hajrában tudtunk egyenlíteni. Egy szervezett csapat ellen lépünk pályára a hétvégén – mondta Gálhidi György vezetőedző. 

A Szpari jelenleg a 10. helyen áll a tabellán. Hornyák Marcell játéka továbbra is kérdéses, Fejér Béla pedig vasárnap tér vissza Sepsiszentgyörgyről. A Dorog-Nyíregyháza Spartacus mérkőzés vasárnap 14 órakor kezdődik.